Overleg:Duurzaam Veilig

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vijf principes van duurzaam veilig

Waarom mis ik hier vijf principes van duurzaam veilig? (Dit is trouwens een onderdeel van hbo civiele techniek)

  • Functionaliteit
  • Homogeniteit
  • Herkenbaarheid.
  • Vergevingsgezindheid
  • Statusonderkenning

--ConvoiExceptionnel 28 nov 2017 00:4 (UTC)


Communicatie

Ik ben het niet eens met de huidige beschrijvingen onder het kopje Communicatie. Te persoonlijk en subjectief geschreven. --Wouter 11 mrt 2011 08:12 (UTC)

Volledig mee eens. Pagina weer in oude staat hersteld. Aswnl 11 mrt 2011 08:24 (UTC)


Stroomwegen en kruispunten

Hoe kunnen er kruispunten zitten in stroomwegen als er geen gelijkvloerse kruisingen in mogen voorkomen? Ik zie nagenoeg altijd de autoweg onderbroken worden ter plaatse van een kruispunt. Walfo79 15 jan 2008 21:55 (CET)

Die mogen er ook niet zitten in stroomwegen. Een stroomweg hoort volledig ongelijkvloers te zijn, en bij aansluitingen met snelwegen horen er knooppunten te liggen. Dat gaat uiteraard veel geld kosten om de huidige autowegen om te bouwen aan de richtlijnen, waardoor veel autowegen thans in verkeer- en vervoerplannen worden gecatogoriseerd als GOW en dito markering krijgen. Als het goed is zullen dan ook de autowegborden gaan verdwijnen.
Daarnaast zijn er ook wegen die op termijn volledig stroomweg moeten worden, maar nog gelijkvloerse kruisingen hebben. Ook weer vanwege categorisering houdt men juist de autowegstatus in stand, min of meer om aan te geven dat er ooit ongelijkvloerse kruisingen in komen. Je kunt er dus vanuit gaan dat als er over pak 'm beet 5 jaar nog steeds autowegborden staan, er nog wel eens ongelijkvloerse kruisingen in komen.
Ik hoop zo dat je vraag is beantwoord. Greets Mavas 15 jan 2008 22:02 (CET)

Duidelijk Walfo79 16 jan 2008 08:52 (CET)

Indeling

Ben toch niet helemaal tevreden over de indeling. Ik denk dat hier een algemener verhaal over DV beter past dan iets over wegontwerp binnen DV. Ik ga de tabellen verplaatsen naar de eigen pagina's. Mavas 21 jan 2008 12:26 (CET)