Overleg:Groenfase

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Onzekerheid over detectielussen: moet deze gelinkt worden aan inductielussen ??

Daarnaast onzekerheid over de voertuig- en verkeersafhankelijke VRI: wel of niet laten doorlinken??

--Paixao 17 jan 2008 13:25 (CET)

Ik zou ze wel doorlinken. Overigens, is de officiele term van groene golf niet gecoordineerde regeling? Bedoel je trouwens met de laatst-gelinkte term niet wat anders? Want voor zover ik weet is een verkeersafhankelijke regeling alleen afhankelijk van het verkeersaanbod waarbij de verliestijden in zijn totaal zo klein mogelijk worden gemaakt. Mavas 17 jan 2008 19:11 (CET)

Voertuigafhankelijk is per VRI afzonderlijk; verkeersafhankelijk is voor een serie VRI's. Bv. een serie opeenvolgende VRI's op een ringweg. Ik ben vandaag vergeten in de CROW publicatie te kijken naar de groene golf... --Paixao 18 jan 2008 21:29 (CET)

Ik heb anders uit het handboek verkeerslichtenregelingen dat ook geisoleerde kruisingen verkeersafhankelijk kunnen zijn. Bv knp Hooipolder heeft een Green Logic-regeling. Mavas 18 jan 2008 23:14 (CET)

Jep, je hebt gelijk. Bij geïsoleerde kruispunten wordt bij verkeersafhankelijke regeling het verkeersaanbod op de naderende wegen gemeten. Het koppelen van een serie VRI's is nog weer een stap verder (netwerkregeling). (CROW Handboek Verkeerslichtenregelingen, p.133-138)

Groene golven kunnen met alle typen regelingen gerealiseerd worden, afhankelijk van de afstand tussen de kruispunten en de doelstelling van de groene golf (idem, p.298). --Paixao 21 jan 2008 11:31 (CET)