Overleg:Hoofdpagina

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Beveiliging voorpagina

Moet de voropagina van de Wegenwiki niet beveiligd worden tegen wijzigingen ? Het is toch min of meer de voordeur van de site. Aswnl 22 feb 2010 08:43 (UTC)

Nee. Op wiki's moet je vandalisme niet voor zijn, maar afwachten. Als je de voorpagina op slot zet, kan iemand geen bijdrage meer doen die niet in het bestaande ontwerp past. Als bij herhaling misbruik gemaakt wordt van de geboden vrijheid, heb je weinig keus meer, maar tot die tijd kun je je medewerkers het beste zo vrij mogelijk laten.

Juerd 22 feb 2010 11:24 (UTC)

Benelux met Nederland eerst

Zullen we er dan meteen maar Nebelux van maken? :)

Wat is de logica achter de volgorde? De grootte van het land? Want dan moet Europa ook even anders ingedeeld worden.

Juerd 4 jan 2008 01:55 (CET)

Ik heb het maar eens aangepast, omdat niemand anders het deed ;-) Mavas 29 apr 2008 09:46 (CEST)
Waarom eigenlijk ? Wegenwiki.NL is een Nederlandse site. Aswnl 20 feb 2010 22:24 (UTC)
Het is ook voor Vlamingen bedoeld wat mij betreft. Maar we kunnen wel de kop evt. aanpassen, dat er niet meer "benelux" staat, maar iets anders, dan kun je zonder problemen NL bovenaan zetten. Mavas 21 feb 2010 20:21 (UTC)

Australië en Zuid-Afrika

Ik zou graag een algemene pagina maken over de landen Australië en Zuid-Afrika. Op die pagina zou dan een overzicht worden gemaakt van een aantal aspecten van het wegennet van dat land. Kilometers gewone weg, kilometers snelweg, verantwoordelijke overheidsorganen, systeem van wegnummering, aspecten van de bewegwijzering en de belangrijkste routes. Ik zie mezelf dit (in ieder geval in deze fase) nog niet uitwerken tot beschrijvingen van werkelijk iedere weg, maar zo'n algemene pagina lijkt me meer dan welkom.

Ikzelf zou als gezegd Australië en Zuid-Afrika doen, maar er zijn vast nog anderen met kennis van bepaalde landen die ze willen opschrijven. Is het daarom een idee om voor ieder land algemene pagina's aan te maken die door de liefhebber kunnen worden ingevuld?

--Pino 11 jan 2008 11:34 (CET)

Wat betreft Spanje en Frankrijk is daar al concreet invulling aangegeven door respectievelijk Chris en Ds79m. Wat betreft Zuid-Afrika en Australië is mijn kennis te beperkt

--Walfo79 11 jan 2008 11:42 (CET)

Het lijkt mij wat onhandig om vooraf voor ieder land alvast een pagina aan te maken. Immers, dit is gelinkt vanaf de voorpagina. Een landenpagina zonder wegenbeschrijvingen hoort ook niet onder "Wegenbeschrijvingen", maar zou ergens anders z'n linkje moeten krijgen. Op zich is het geen gek idee.

--Juerd 11 jan 2008 12:47 (CET)

Indeling hoofdpagina

Nu alle landen van Europa toch aardig wat artikelen hebben, lijkt het me tijd om de hoofdpagina te verbeteren. Nu is het een beetje een willekeurige lijst van landen. Ik ben er wel voor om alle Europese landen in een passend sjabloon op de voorpagina te zetten, binnen de huidige kaders. Ik weet nog niet precies hoe ik dat wil aanpakken, input wordt gewaardeerd. Zoiets als het Sjabloon:Europa, maar dan met andere maatvoering zodat het kleiner op de hoofdpagina past.

Een ander alternatief is om de hele indeling op de schop te gooien en de voorpagina in verschillende secties onder elkaar op te delen met alle sjablonen van de wereld; zie ook Sjabloon:Azië, Sjabloon:Noord-Amerika, Sjabloon:Zuid-Amerika, Sjabloon:Afrika en Sjabloon:Oceanië. Ik denk dat dit de doorklik-incentive sterk verhoogd, waar de wiki toch het sterkst in is. De hoofdpagina van Wikipedia is bijvoorbeeld ook niet per sé op één beeldschermgrootte, maar kan je ook verder naar beneden scrollen.

Zie nu ook: Chris:Voorpagina voor een opzet.

Chris 30 mei 2010 20:15 (UTC)

verkeerskundige encyclopedie

Ik vind dat het kopje verkeerskundige encyclopedie steeds meer onderdelen krijgt die er niet thuishoren, zoals de N-wegen, die niet over verkeerskundige begrippen gaat. Kunnen we dat niet ergens anders thuisbrengen, door bv het wereldsjabloon aan te passen? Mavas 21 aug 2011 20:26 (UTC)