Overleg:Modal split

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Zo bezien kan er gesteld worden dat het openbaar vervoer geen concurrent is van de auto, maar dat dit de fiets en lopen zijn.

Misschien kan er beter gesteld worden dat fiets en lopen de auto aanvullen dan concurreren. Tot op bepaalde hoogte zijn het concurrenten, maar elke meter die je loopt is de auto niet altijd een alternatief (denk aan; binnen gebouwen, winkelstraten, hardlopen etc.) Chris 2 jan 2009 15:47 (CET)

De cijfers die het CBS laat zien gaat over de hoofdverplaatsingen. Het kan dus best zijn dat mensen voor hun rit met de auto eerst een stukje moeten lopen, of bij het overstappen van het ov moeten lopen of daar naartoe fietsen. Deze verplaatsingen worden niet meegerekend. Ook verplaatsingen binnen een gebouw rekent men niet als een verplaatsing. In feite heb je wel gelijk, maar aanvullen vind ik ook niet een goed woord.
In de keuze tussen wel of niet uitbreiden van infra, gaat het vaak over concurrentie van modaliteiten, terwijl dat effect bij OV eigenlijk verwaarloosbaar is, dat probeerde ik er mee duidelijk te maken. Het hangt meer van het motief af denk ik. Is dat een beter woord? Mavas 2 jan 2009 17:38 (CET)
Wellicht kan er ook nog iets gezegd worden over ketenverplaatsingen (fiets+OV of OV+auto). Chris 2 jan 2009 17:49 (CET)
Dat is inderdaad wel een belangrijke. Zal ik binnenkort wel even aanvullen. Mavas 2 jan 2009 23:30 (CET)