Overleg:Queens-Midtown Tunnel

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Trivia

In de bombastische actiefilm Daylight uit 1996 met Sylvester Stallone in de hoofdrol doet men voor alsof de film zich in de Queens-Midtown Tunnel afspeelt. Daarbij worden door een explosie in de tunnel mensen ingesloten, die met hulp van de hoofdrolspeler via ingenieuze manieren weten te ontsnappen aan de kolkende watermassa die langzaam opkomt, waarbij uiteraard niet iedereen het overleeft.

Ik heb het even weggehaald, aangezien de Queens-Midtown zeker niet in de film gebruikt wordt. Het gaat om een tunnel tussen Manhattan en New Jersey, en dat zijn mogelijk de Lincoln Tunnel of de Holland Tunnel. De Queens-Midtown tunnel verbindt Manhattan met Long Island. De Holland Tunnel (wikipedia) zou het meest voor de hand liggen. Chris 27 dec 2008 17:41 (CET)
Ik had het gebaseerd op deze informatie van imdb: "Errors in geography: The film is supposedly set in the Queens Midtown tunnel yet all the signs pointing to the Tunnel are clearly marked Jersey. People traveling to Jersey would use the Lincoln Tunnel. The film constantly refers to the Jersey end not the Queens end (which is where the Queens Midtown Tunnel goes)" Welke tunnel het dan wel is? Ik heb die film wel eens gezien, en daar zie je een tunnel die erg lijkt op de Maastunnel. Welke tunnel wordt het dan Chris? Mavas 27 dec 2008 19:30 (CET)
"Jersey" wordt in de regio New York vooral gebruikt om of de staat "New Jersey" of de grote stad "Jersey City" mee aan te duiden. Zowel de Lincoln als de Holland Tunnel komen in New Jersey uit, maar alleen de Holland Tunnel eindigt/begint ook echt in Jersey City. Beide tunnels zijn oud, dus je vergelijking met de Maastunnel kan voor beide tunnels gelden. Gezien het feit dat je aan het einde van de film de twee mensen in het water ziet liggen in de buurt van het World Trade Center duidt erop dat het de Holland Tunnel moet zijn, aangezien de Lincoln Tunnel noordelijker uitkomt. Ik denk dus dat het gedeelte het beste bij het artikel Holland Tunnel zou kunnen, maar 100% zeker ben ik niet. Chris 28 dec 2008 15:25 (CET)