Overleg:Reichsautobahn

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

"Ook in de A9 tussen Triptis en Schleiz bestond tot 2014 een stuk Reichsautobahn zonder vluchtstrook. Deze weg had een DDR-wegdek en juist geen wegdek uit de jaren '30.".

Vraag me af wie dat laatste heeft toegevoegd en wat diens bron was. Ik heb de weg zelf 2x gereden voor de renovatie, één keer in 1987 in de DDR-tijd en één keer in de na-Wende tijd, en ik meen me toch te herinneren dat in de DDR-tijd er origineel jaren '30 beton lag. Aswnl (overleg) 29 dec 2017 17:07 (CET)

De definitie van een Autobahn is die van een autosnelweg - en daar hoort een middenberm en gescheiden rijbanen bij. Tegenwoordig wordt veelal uit alle macht geprobeerd om de Kraftfahrstraße Köln-Bonn als eerste Autobahn aan te wijzen, maar dat is niet correct. Deze weg was meer als een enkelbaans vooroorlogse Italiaanse autostrada. Juist vanwege een goede definitie is het belangrijk niet een politiek correcte beschrijving te doen, maar een technisch correcte beschrijving. Daarom heb ik de tekst inzake de Kraftfahrstraße Köln-Bonn aangepast. Aswnl (overleg) 29 dec 2017 17:38 (CET)