Overleg:Trajectcontrole

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

België: homologatie

Wat is homologatie? Dit is bij mijn weten een onbekend woord in Nederland. Chris 21 jun 2012 15:05 (CEST)

Homologatie is een officiële erkenning van een feit volgens deze site. Ik had er zelf ook nog nooit van gehoord. Keokiracer 15 mrt 2013 19:36 (CET)

Italië: Tutor

Bron ontbreekt voor : Tutor werkt met deeltrajecten. Het aantal verkeersdoden op deze trajecten daalde met 50%. Baluw


Buiten bedrijf gestelde trajectcontroles Nederland

Wat betreft de opmaak in de tabel n.a.v. het bericht van het CJIB. Is het mogelijk om als bron elke keer dezelfde bron te hebben maar dan met hetzelfde getal achter elke trajectcontrole (in tegenstelling tot de 2-7 die nu het geval is). Of is het beter om onder de tabel een korte uitleg te geven met de bron daarbij?

Ik wacht even af op de inbreng van anderen. Overigens mogen de controles op de A10, A13 en A20 mogelijk ook de titel 'buiten bedrijf' dragen. Die zijn vorig jaar uitgeweest voor onderhoud en zouden ergens dit jaar weer aangaan. Weet alleen niet of dat al gebeurd is, dus voorlopig zet ik die niet op buiten bedrijf totdat ik daar uitsluitsel over heb. Keokiracer (overleg) 28 feb 2014 01:17 (CET)

Dat kan in ieder geval niet met die ref kopjes. Die genereren steeds nieuwe referenties namelijk. Wat wel zou kunnen is een sterretje of iets dergelijks overal bij te zetten en dan onder die tabel een algemene tekst met daarin de referentie. Dat zorgt wel nettere lijst en tevens wordt de referentielijst niet onnodig vol. Captain007 (overleg) 28 feb 2014 14:16 (CET)

Wallonië

In Wallonië is alleen op de E25 nabij Liège één trajectcontrole in gebruik. Deze omvat de Tunnel de Cointe en de Tunnel de Kinkempois.

Was dat geen telsysteem voor de schaduwtol? Chris (overleg) 15 jun 2014 22:00 (CEST)

Dat lijkt mij aannemelijker. Walfo79 (overleg) 25 feb 2015 13:03 (CET)

Apparatuur

De volgende passage ben ik niet helemaal tevreden mee: "De voor trajectcontrole gebruikte apparatuur wordt ook toegepast voor het verzamelen van verkeersinformatie en om de doorstroming te meten. Dit kan aan de hand van kentekenregistratie of bluetooth-detectiesystemen. Hier maken zowel Rijkswaterstaat als de VerkeersInformatiedienst (VID) gebruik van."

De tekst suggereert alsof de trajectcontroles zelf ook voor andere doeleinden wordt gebruikt. Tenminste, zo kan het gelezen worden en dat is zeker niet het geval. Dat verhaal van de VID is hier niet van toepassing, want die gebruiken afwijkende apparatuur die zeker niet bij trajectcontroles worden ingezet. In Nederland wordt één van de cameratypes die wordt gebruikt voor trajectcontrole bij mijn weten ook gebruikt bij de KMAR portalen. In België, worden de camera's die ook voor de KMAR controles/trajectcontroles worden gebruikt ook toegepast als catch-ken voor tellingen, etc. Ik stel voor deze passage in deze vorm te verwijderen of aan te passen.Captain007 (overleg) 25 feb 2015 12:01 (CEST)

Zelf had ik zo'n vermoeden. Het is mijn tekst niet, maar van mij mag je het schrappen. Walfo79 (overleg) 25 feb 2015 13:02 (CET)
Aangepast. Waldo: heb je aanpassing van Holendrecht - Maarssen ook even aangepast, want nu klopte de snelheidslimiet niet meer.Captain007 (overleg) 25 feb 2015 13:57 (CET)
Prima, want het was een redelijke brij geworden. Walfo79 (overleg) 25 feb 2015 15:10 (CET)

Vlaanderen

Wat te doen met de lijst van trajectcontroles in Vlaanderen? Als je het nieuws zo volgt gaat men de komende jaren een paar honderd trajecten van trajectcontroles voorzien. Dat wordt een ondoenlijke lijst om bij te houden. Men is van plan tot 2020 alle 409 vaste flitspalen te vervangen door trajectcontroles. (bron). Chris (overleg) 3 mei 2017 11:56 (CEST)

Ik heb de lijst uit het artikel gehaald, te bewerkelijk, niemand die dit bijhoudt. Beter geen informatie dan zeer incomplete / foutieve informatie. Hieronder ter naslag: Chris (overleg) 7 apr 2019 19:36 (CEST)

In Vlaanderen is op de volgende trajecten een trajectcontrole in gebruik:

Weg Van Naar Maximumsnelheid Opmerking
E17 Gentbrugge Gentbrugge Beide richtingen
E40 Wetteren Erpe-Mere Beide richtingen
N1 Mechelen Walem Beide richtingen
N12 Oosthoven Ravels Beide richtingen
N12 Beerse Vosselaar Richting Vosselaar
N12 Oosthoven Ravels Beide richtingen
N14 Mechelen Elzenstraat Beide richtingen
N16 Puurs Beide richtingen
N16a Mechelen Battel Beide richtingen
N17 Puurs Beide richtingen
N18 Oud-Turnhout Turnhout Beide richtingen
N18 Zwaneven Oud-Turnhout Beide richtingen
N19 Zevendonk Turnhout Beide richtingen
N26 Mechelen Muizen Beide richtingen
N49a Waaslandtunnel Beide richtingen
N115 Sint-Job-in't-Goor Brecht Beide richtingen
N117 Maria-ter-Heide Sint-Job-in't-Goor Beide richtingen
N119 Turnhout Weelde-statie Beide richtingen
N123 Herentals Lichtaart Beide richtingen
N140 Vosselaar Turnhout Beide richtingen
N153 Lille Wechelderzande Beide richtingen
N153 Wechelderzande Oostmalle Beide richtingen
Expoelstraat Hombeek Kapelle-op-den-Bos Beide richtingen
Gijsbeekstraat Hombeek Kapelle-op-den-Bos Beide richtingen
Hombeeksesteenweg Mechelen Hombeek Beide richtingen
Mechelseweg Hombeek Beide richtingen
Ranstsesteenweg De Lier Ranst Beide richtingen
Sint-Antoniusbaan Zoersel Sint-Antonius Beide richtingen
Voorne Zoersel Sint-Antonius Beide richtingen

Daarnaast is een grote uitbreiding van het systeem gepland op volgende snelwegtrajecten:

In mei 2015 verklaarde de Belgische verkeersminister dat de huidige software van de bestaande trajectcontroles de gepersonaliseerde Belgische kentekens niet herkende. Daardoor krijgen deze hardrijders geen boete. De minister laat de software aanpassen, wanneer deze operationeel wordt is nog niet bekend.

Zeelandbrug

Ik zag afgelopen zondag de installaties en borden bij de Zeelandbrug staan. Niets wees erop dat ze buiten werking zijn. Klopt vwb de Zeelandbrug wel wat er in de tabel staat ? Aswnl (overleg) 23 feb 2021 22:49 (CET)

Hij stond op de lijst van actieve locaties én verwijderde locaties. Ik heb die laatste verwijderd. Chris (overleg) 24 feb 2021 09:53 (CET)