Overleg:Wegnummer

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

NPOV

Ik vind het stukje argumentatie rondom deze zin: "Er zit dus een duidelijk voordeel in het gebruiken van een integraal systeem, maar er zijn maar weinig landen die zo'n systeem gebruiken" niet geheel onomstreden. Er wordt een nadeel genoemd dat met indirecte bewegwijzering behoorlijk is op te lossen, terwijl achterwege blijft dat grote landen als Duitsland of Frankrijk bij een integraal systeem snel door de handige nummers heen zouden zijn. Ds79m 10 jan 2008 16:25 (CET)

Argument over werkbare nummering in grote landen is toegevoegd. Dank. Wat betreft de downsides die je zou kunnen beperken met indirecte bewegwijzering: het is en blijft een downside, dus ik zie het nog steeds als voordeel om integraal te kunnen werken. Pino 10 jan 2008 17:01 (CET)

Routeschilden

Wegnummerschilden, of routeschilden, zijn eigenlijk een begrip apart. Ik denk dat ze op een eigen pagina horen, dan kan er ook gemakkelijker naar verwezen worden.

Juerd 10 jan 2008 16:51 (CET)


Een schildje hangt direct samen met een wegnummer, en 'schild' is in Nederland ook geen formele term uit de Richtlijn Bewegwijzering. Ik zet dan ook vraagtekens bij een aparte pagina.

Aswnl 10 jan 2008 17:23 (CET)

Snelweg/Autosnelweg

Ik heb voor de consistentie overal Snelweg in Autosnelweg en Niet-snelweg in Niet-autosnelweg veranderd. Dat sluit aan bij de officiële terminologie en maakt ook de keuze voor de A- en N-prefix nog eens logisch en duidelijk. Ik ben trouwens zowiezo voor een matig gebruik van alternatieve termen als snelweg, autostrade en/of autobaan als een autosnelweg wordt bedoeld.

Aswnl 10 jan 2008 17:26 (CET)

bewegwijzering

Ik vroeg me af of dit onderwerp bij bewegwijzering hoort? Zo ja, dan mag er een catlinkje naar komen. Mavas 30 mrt 2008 18:29 (CEST)