Overleg Wegenwiki:Info

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wikipedia vs Wegenwiki

Ik zou graag een hoofdstuk toe willen voegen over waarom we de Wegenwiki apart van Wikipedia hebben gemaakt. Zo op het oog lijkt het immers alsof de info hier ook op Wikipedia had kunnen staan. Ik zat te denken aan het volgende;

De Wegenwiki is opgezet door frequente gebruikers van het Wegenforum die een makkelijk te beheren en aanpasbare databank wilden van verkeerstechniek en verkeerskunde, artikelen over (snel)wegen op de hele wereld met daarbij behorende projectbeschrijvingen, rijstrookconfiguraties en verkeersintensiteiten, zonder daarbij afhankelijk te willen zijn van de grillen van de gebruikers en beheerders op Wikipedia, en de beperkingen en richtlijnen van Wikipedia op het gebied van jargon, (geografische) taalkunde, wetenschappelijke verhandelingen en original research. De Wegenwiki heeft als doel dieper op zaken in te gaan dan op Wikipedia, en is gericht op de meer professionele gebruiker en geinteresseerde. De Wegenwiki is uitdrukkelijk geen concurrent van Wikipedia, daar de content op de Wegenwiki enkel over het wegverkeer gaat. Toevoegen? Chris 1 mrt 2010 16:42 (UTC)

Waar zou je dit eventueel willen plaatsen? Op de voorpagina of in wegenwiki:info?
Daarnaast vind ik los van het verduidelijken waarom we de wegenwiki hebben, de voorpagina ook wel wat beter kunnen. Deze nodigt niet echt uit om bij te dragen aan de wiki. De onderste twee tabellen lijken mij persoonlijk een beetje overbodig. Maar die onderste 2 tabellen kunnen denk ik wel weg als we eenmaal 1 aparte website hebben voor de vereniging.
Het stukje wat je geschreven hebt lijkt me ok, ik zou alleen van de grillen van de gebruikers en beheerders op Wikipedia weglaten. Het staat nogal minachtend. Ik zou het meer inhoudelijk houden. Persoonlijk vind ik de info op de wegenwiki diepgaander dan op wikipedia, ik zie toch wel een echte meerwaarde tov wikipedia, en daar zou je het verhaaltje dan ook op kunnen vestigen. Mavas 1 mrt 2010 18:52 (UTC)