Overleg gebruiker:Boossy

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom bij Wegenwiki! We wensen U veel plezier met bewerken en hopen op een vruchtbare samenwerking. Misschien wilt u eerst de hulppagina's lezen.

Nogmaals, welkom en veel plezier! Chris (overleg) 27 dec 2018 14:02 (CET)

De tekst die je in de toelichting had geplaatst:

Ik wil graag in contact komen met Tobias98, omdat ik vermoed dat zijn artikel over de Moscoubrug niet klopt. Ik ben benieuwd waar hij zijn informatie vandaan haalt. Ik woon zelf in Ledeberg, nabij Gentbrugge, en De Moscoubrug is niet het E17-viaduct, zoals Tobias stelt, maar is een brug die iets zuidelijker ligt en die Ledeberg verbindt met enerzijds (er is nl. een splitsing op de top van de brug) de Veldwijk of Moscou-Vogelhoek en anderzijds met het deelgebied Merelbeke-station en verder Merelbeke-Flora.
Zie onder meer:
- https://stad.gent/moscou-vogelhoek/kaart-van-de-wijk
- https://nl.wikipedia.org/wiki/Flora_(Merelbeke)
- https://stad.gent/moscou-vogelhoek/over-de-wijk/geschiedenis-van-moscou-vogelhoek
Bij mijn weten heeft het E17-viaduct zelf geen naam. Het viaduct staat sinds kort weer volop in de belangstelling - in eerste instantie na de instorting van de snelwegbrug in Genua afgelopen zomer - en nu opnieuw nadat er afgelopen week weer een brokstuk naar beneden kwam. Sindsdien wordt ze dus in de volksmond de "brokkelbrug" genoemd.
Zie onder meer:
- https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/11/19/toch-weer-brokstuk-gevallen-van-e17viaduct-genbrugge/
- https://radio2.be/oost-vlaanderen/brokkelbrug-een-nieuwe-naam-voor-een-brug-in-gent
- https://www.hln.be/regio/gent/protest-tegen-brokkelbrug-in-gentbrugge-we-worden-gek-van-het-lawaai-ziek-van-het-fijn-stof-en-doodongerust-door-de-vallende-brokstukken~a211deec/


Chris (overleg) 27 dec 2018 14:03 (CET)