Overleg gebruiker:Chris/archief 2013

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Archief:

Sjablonen Spanje

Heb zelf inmiddels een aantal sjablonen gemaakt voor regionaal genummerde wegen en ook al een aantal A wegen afgelopen. Denk jij dat de uitwerking een beetje geslaagd is? Mijn voorstel is om dan later alle artikelen een keer langs te lopen om waar nodig alle huidige linkjes of afbeeldingen met linkjes te vervangen door de sjablonen. Gezien de hoeveelheid wegen denk ik dat dit wel iets is wat een leuk klusje is om te doen in verloren tijd. Captain007 1 jan 2013 23:15 (CET)

Bruggen/Tunnels Sjabloon

Heb bij de Japanse bruggen even het element nummer = aan het sjabloon toegevoegd, zodat de schildjes doorlinken naar de pagina's van de betreffende snelwegen/wegen. Captain007 3 feb 2013 11:29 (CET)

Boogbruggen

Hallo Chris,

Bij het artikel over boogbruggen wordt gesproken over boogbruggen en trekbandboogbruggen. Volgens het artikel zouden er in Nederland vrijwel geen trekbandboogbruggen voorkomen. Nu is het juist andersom "zuivere" boogbruggen komen vrijwel niet voor, alleen de Waalbrug bij Nijmegen. Alle andere bruggen zoals de Oude IJsselbrug/Katerveerbrug I zijn juist van het trekbandtype. Het dekt vangt de horizontale krachten uit de boog op en zorgt ervoor dat er alleen verticale krachten worden afgedragen naar de steunpunten. De boog van de Waalbrug bij Nijmegen drukt zich af op de steunpunten en veroorzaakt dus zowel verticale als horizontale krachten op het steunpunt.

Daarnaast wordt in het artikel gesproken over dekboogbruggen die niet zouden bestaan in Nederland. De aanbruggen van de Waalbrug in nijmegen zijn juist van dit type.

Omdat bovenstaande bewering nogal impact heeft op het artikel wilde ik deze eerst in overleg aanbieden voordat ik het artikel wijzig.

bron

Daar is inderdaad wat verward in het artikel. Wat mij betreft mag je het aanpassen. Dat stukje over de positie van de rijvloer is wellicht ook interessant om op te nemen Chris (overleg) 19 mei 2013 10:27 (CEST)

Openstreet map

Dag Chris,

ik zie dat je (volgens mij) bij alle tunnels en bruggen inmiddels een locatie hebt aangegeven. Ik was er zelf al mee begonnen maar ik zie dat jij het aangevuld hebt. Super, dit is echt een aanvulling op deze site.

Volgens mij zijn ze nu allemaal gedaan :-) Chris (overleg) 18 aug 2013 11:59 (CEST)

Århus vs Aarhus

Hi Chris,

De officiële plaatsnaam is Århus (dus met een rondje op de A). Dit in tegenstelling tot Aalborg. De oude naam (van lang geleden) was inderdaad Aarhus, maar ook op alle borden staat inmiddels Århus.


Oeps... bij beter lezen zie ik dat Aarhus de nieuwe spelling is, volgens jouw gegevens (net als dat het heel vroeg ook geweest schijnt te zijn). Ben benieuwd wat hieraan ten grondslag ligt. Weet jij meer?

Groeten, Matthijs

Sinds 2011 is de officiële spelling weer teruggezet van Århus naar Aarhus (zie ook Deense Wikipedia) en dit begint nu ook op de bewegwijzering veranderd te worden, zie ook deze foto. Ik denk dat het om marketingredenen is. Aarhus ligt internationaal wat makkelijker dan Århus. Dit betekent overigens niet dat andere Deense namen nu ook gewijzigd zijn van å naar aa, alhoewel sommige dat al jaren geleden gewijzigd hebben (Aalborg, Aabenraa) Chris (overleg) 9 okt 2013 12:06 (CEST)