Overleg gebruiker:Chris/archief 2014

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Archief:


Tunnels

Hi Chris,

Ik ben een paar tunnels in Zwitserland aan het toevoegen in lijsten in bestaande artikelen, maar moet ik bijvoorbeeld ook een tunnel vermelden in zo'n lijst als de tunnel niet zo lang is bijv. 500 meter of minder? Of gelden er geen restricties op dat gebied? Verder heb ik vandaag een paar langere maar minder bekende tunnels voor het eerst eens een pagina aangemaakt. Met mezelf heb ik afgesproken dat ik tunnels van 1.000 meter of langer zal beschrijven, omdat ik denk dat er voor kortere tunnels veel minder te vinden is. Ik weet niet of je het hiermee eens bent, maar anders moet het maar even zeggen.

Gr. Tobias.

Ik zou de infobox beperken tot tunnels van 1 kilometer lengte in landen met veel tunnels. Het ligt ook een beetje aan het type tunnel, een riviertunnel is vaak wat prominenter dan een bergtunnel van 500 meter. Chris (overleg) 24 jul 2014 16:40 (CEST)
Okee, dan zal ik een paar infoboxen weer corrigeren.
Ik zal daarna verder gaan met het beschrijven van de tunnels van Zwitserland die langer dan 1.000 meter zijn, deze zullen er dus in de toekomst voor zorgen dat alle tunnels in de infoboxen (van i.i.g) de autobahnen in Zwitserland 'aanklikbaar' zijn. Tobias (overleg) 24 jul 2014 17:39 (CEST)
Maak gerust artikelen van tunnels korter dan 1.000 meter, als er bijvoorbeeld meer dan 7 of 8 tunnels per snelweg zijn, kunnen we wel een sjabloon maken met daarin alle tunnels per snelweg. Chris (overleg) 24 jul 2014 19:15 (CEST)

N298

Beste Chris, het plaatje Bestand:N298 NL map.png klopt niet. De N298 loopt ook verder ten oosten van de A76. Kun / wil jij dit aanpassen? Bvd. Grt, Seat Ibiza (overleg) 1 sep 2014 17:43 (CEST)

Dank voor de aanpassing! Seat Ibiza (overleg) 18 sep 2014 19:23 (CEST)
Te gek!!!!! Mavas (overleg) 18 sep 2014 23:01 (CEST)

Rijstrookconfiguratie bij wegbeschrijvingen

Hey Chris,

Ik was net wat van jouw artikelen over de VS door te lezen, en toen viel het me op dat de ene Interstate wel een kopje heeft met een rijstrookconfiguratie erin en de andere weer niet. Wat zijn hier de richtlijnen voor? Of zijn die er niet?

Ik vind het namelijk best handig wanneer er een rijstrookconfiguratie bij een artikel zit.

Groeten,

Tobias (overleg) 24 okt 2014 20:32 (CEST)

De artikelen over Interstate Highways behoren tot de oudste op de Wegenwiki. Ik ben pas later begonnen om de rijstrookconfiguratie te loggen, maar dit is nog niet overal doorgevoerd. Meestal doe ik dat als er een regio of staat geupdate wordt. Chris (overleg) 24 okt 2014 20:36 (CEST)
Oh, dan lijkt het mij het verstandigst als ik er vanaf blijf ;). Zou ik rijstrookconfiguraties evt. kunnen toevoegen aan Europese (snel)wegen als ik die nog tegen kom zonder rijstrookconfiguratie? Of wil je liever dat ik daar ook vanaf blijf?
Oh, ja, ik heb mij sinds medio juli beziggehouden met het maken nieuwe (vooral Zwitserse tunnel)artikelen. Wellicht staan sommige tunnels en bruggen nog wat vollediger bij als er een plaatje en/of kaartje bijzit. Nu wil ik best zelf kaartjes maken (om jou het werk te besparen) alleen weet ik nog niet echt hoe dat moet, en heb ik ook geen afbeeldingsrechten. Wellicht kun je als je tijd hebt nog eens kijken of het nodig is. Of het mij evt. leren natuurlijk ;).
Groeten,
Tobias (overleg) 24 okt 2014 21:34 (CEST)
Vanwege mogelijke problemen met auteursrechten is het alleen voor een beperkt aantal gebruikers toegestaan om afbeeldingen te uploaden.
Je kan natuurlijk de rijstrookconfiguratie van Europese snelwegen doen voor zover dat er nog niet bij staat. Let er dan wel op de meest recente satellietbeelden te raadplegen. Deze staan namelijk niet altijd in de standaard weergave van Google Maps. Het beste is om Google Earth te gebruiken en dan de 'history layer' aan te zetten. Dan weet je zeker de meest recente beelden te hebben. Google zet namelijk vaak de beste, niet de meest recente beelden als standaard in Google Maps/Earth. Alleen via de history layer kan je die naar boven forceren. Chris (overleg) 24 okt 2014 21:39 (CEST)
Duidelijk. Bedankt voor de tip over de satellietbeelden. Al zullen er vast niet zo heel veel artikelen zijn in Europa waar die rijstrookconfiguraties nog toegevoegd moeten worden.
Ik respecteer natuurlijk jullie keuze voor beperkte afbeeldingsrechten. Maar misschien kun jij (of iemand anders) dan eventueel (als je zin hebt natuurlijk) nog afbeeldingen toevoegen aan sommige van mijn artikelen.
Groeten,
Tobias (overleg) 24 okt 2014 21:54 (CEST)