Overleg gebruiker:Cookiefabric

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom bij Wegenwiki! We wensen U veel plezier met bewerken en hopen op een vruchtbare samenwerking. Misschien wilt u eerst de hulppagina's lezen.

Nogmaals, welkom en veel plezier! Chris (overleg) 5 dec 2018 11:39 (CET)

Data in de toekomst

Hoi Cookiefabric, om de Wegenwiki up-to-date te houden maak ik elke maand, plus vier keer per jaar een query op maand+jaartal en "begin 2019", "midden 2019", "eind 2019" en "medio 2019". Met deze methode blijft het bijhouden van artikelen behapbaar.

Ik zag dat je een toekomstige data als kortweg "2020" had weergegeven. Dit is okay voor zaken die in het verleden liggen, maar niet voor toekomstige data. De reden is dat alleen het jaartal uiteindelijk duizenden zoekresultaten geeft, waardoor het ondoenlijk is om artikelen te vinden waar mogelijk wat aan geüpdate moet worden.

Als er begin/midden/eind/medio of een maand aan gekoppeld wordt, zijn artikelen waar mogelijk wat aan gewijzigd moet worden veel beter vindbaar (enkele tientallen tot circa 200 resultaten). Bijvoorbeeld de term "medio 2019" geeft momenteel 197 resultaten (daar moet dit jaar dus wat mee gedaan worden) en alleen "2019" geeft 1278 resultaten en dat zal gedurende het jaar alleen maar verder oplopen. We willen voorkomen dat de Wegenwiki net zoals Wikipedia onbeheersbaar wordt en veel verouderde informatie heeft.

Indien er geen maand of seizoen bekend is van een toekomstige gebeurtenis, kan je dus "medio 2020" gebruiken. Chris (overleg) 20 jun 2019 22:33 (CEST)