Overleg gebruiker:Lokaas12

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Beste mensen,

Op de gewone Wikipedia is een discussie gaande over mijn werk aldaar. Dit gaat over het feit dat ik van Wegenwiki teksten van Bundesstrassen en Bundesautobahn gekopieerd en aangepast geplaatst heb in de betreffende pagina op de gewone Wikipedia. Nu stellen ze zich de vraag is dit auteusrechtenschending of niet? Als dit zo is verzoek ik u uw auteursrechten naast de GFDL ook in de CC-BY-SA vrij te geven zodat er geen reden meer is tot twijfel over de wederzijdse rechten tot het gebruik van elkaars informatie.

MVG,

Lokaas12 (overleg) 3 sep 2017 10:18 (CEST)

Hallo lokaas12, de Wegenwiki en Wikipedia zijn niet van dezelfde organisatie, de Wegenwiki is niet verbonden aan Wikipedia. Daarom zijn er niet dezelfde rechten. Eén van de redenen is juist dat het niet de bedoeling is om artikelen met minimale aanpassing over te nemen op Wikipedia. Het wordt niet gewaardeerd dat content vrijwel letterlijk wordt overgenomen, de Wegenwiki wenst geen bron te zijn om te helpen met de wedloop om zo makkelijk mogelijk zo veel mogelijk artikelen te creeëren op Wikipedia. Daarnaast betreft de Wegenwiki veel eigen onderzoek (original research) waar op Wikipedia ook beperkingen aan gesteld worden. Chris (overleg) 3 sep 2017 11:37 (CEST)

Beste Chris, Als ik je goed heb begrepen mag ik geen letterlijke teksten overnemen van Wegenwiki, maar het is dus wel toegestaan de teksten van wegenwiki aan te passen voor Wikipedia? Dit is dus wat ik ik grote lijnen gedaan heb. Groet, Lokaas12 (overleg) 3 sep 2017 15:44 (CEST)

Tekst overnemen en alleen de opmaak aanpassen aan Wikipedia komt eigenlijk op hetzelfde neer als letterlijk de artikelen kopiëren. De Wegenwiki als bron gebruiken mag wel, maar niet hele hoofdstukken of zelfs hele artikelen letterlijk of met slechts minimale aanpassingen overnemen. Chris (overleg) 3 sep 2017 17:27 (CEST)

Beste Wikipediagebruiker, De auteursrechtenkeuze van de Wegenwiki wordt niet aangepast. Vr.gr., de domeinbeheerder van Wegenwiki.nl. Aswnl (overleg) 3 sep 2017 21:29 (CEST)