Overleg gebruiker:Mavas

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hoi


Plaatjes

Hoi! Ik ben nogal beziggeweest met de markeringen, heb jij een idee hoe de teksten het beste ondersteund kunnen worden met plaatjes? Ik kan ten eerste moeilijk bepalen in hoeverre plaatjes hier echt wat toevoegen en ten tweede weet ik niet waar je bruikbare vandaan zou kunnen halen. --Wouter 22 mei 2008 23:06 (CEST)

Ik zou eerst beginnen met datgene wat bij elkaar hoort kopjes te geven, zodat het al wat leesbaarder is. Vwb plaatjes: er zijn misschien mensen op t forum die foto's hebben, en misschien wil Juerd wel wat tekenen in Inkscape. Zou je op t forum kunnen vragen, of gewoon op zijn overlegpagina. Hij leest tenminste wel altijd zijn berichten op wegenwiki. Mavas 22 mei 2008 23:38 (CEST)

Verwijderen

"deze mag weg, hoe doe ik dat?" - Dat kunnen alleen systeembeheerders. Ik heb de pagina in kwestie voor je verwijderd.

Juerd 25 mrt 2008 16:40 (CET)

Conflictvlak

Conflictvlak gereed, en voor zover de dagelijkse werkzaamheden het toelaten ga ik rustig verder ;-)

--Paixao 15 jan 2009 11:46 (CET)


Wegnummers en schildjes in Infobox

Voordat je in alle afrittenblokjes de A- en N-nummers gaat aanpassen even dit: de huidige sjabloon is véél eenvoudiger en ontworpen door Kaaiman. Eerst even met hem afstemmen voordat je alles gaat aanpassen... Aswnl 14 mrt 2010 21:50 (UTC)

Foto's

Ik kom er vandaag pas achter dat je een foto van mij op de wiki hebt gezet, namelijk http://www.wegenwiki.nl/Bestand:Opstellingmaastricht_assen.JPG Zijn er nog meer?

In het vervolg graag eerst even toestemming vragen!

Kaaiman 6 mei 2010 12:45 (UTC)

Hehe, ik heb niks gezegd... 0:)
Kaaiman 6 mei 2010 14:40 (UTC)

Nieuwe voorpagina

Check Chris:Voorpagina en Overleg:Chris:Voorpagina Chris 9 jun 2010 18:14 (UTC)

Ik heb het even gezien. Ik kom er later nog op terug, van het weekend ben ik ook weer weg. Persoonlijk zou ik de wegenbeschrijvingen en de wist-je-datjes omdraaien. Bovendien komt ook in me op, wie en wanneer gaat de wist-je-datjes aanpassen? Mavas 10 jun 2010 21:33 (UTC)

Categoriën

Hey, het viel me op dat je vaak de categorie aanpast, bijvoorbeeld met ""|A03]]" of "| ]]", waarvoor is dat precies? Chris 20 jun 2010 16:25 (UTC)

Dat is om de volgorde op de categorie-pagina's te bepalen. Zie bijvoorbeeld de categorie Estland.
de "| ]]" is om de pagina bovenaan te zetten in de categorie, en de "|A03" om een pagina in dit geval in numerieke volgorde te zetten. Dat doe ik vooral om de categorien makkelijk navigeerbaar te maken, zodat bijvoorbeeld een A5 niet na de A49 wordt vermeld, maar na de A4, anders staat alles dus door elkaar. Ik hoop dat het zo duidelijk is. Gr Mavas 20 jun 2010 16:30 (UTC)
Ah, okay, bedankt, ik wist dus niet waar voor dat was. Chris 20 jun 2010 16:34 (UTC)

Infoboxjes

Infoboxen zijn voornamelijk één keer maken en vervolgens kopiëren. Ik heb er al even eentje gemaakt: Catalunya. Hier moet je gewoon de pagina bewerken, het infobox kopiëren voor een ander artikel, vervolgens de juiste info erin zetten en opslaan. Handig is om bij het uploaden van afbeeldingen op 2 dingen te letten; 1) naam van de vlag in het Engels, dus "flag of calatonia.svg" en die van de kaart in het Nederlands, dus "catalonie.png". Dit is altijd zo gedaan, dus om het consistent te houden is dat het handigst. Wanneer een .svg file heel erg groot is (sommige vlaggen zijn ingewikkeld), is het handiger om de png versie te nemen. Deze kun je zo van Wikipedia plukken. 2) Afbeeldingen met accenten in de bestandsnaam (bijvoorbeeld é, ë, etc) werken vaak niet goed of helemaal niet, de wikisoftware kan hier niet mee overweg (die kan geen thumbnails aanmaken). Chris 22 jun 2010 15:31 (UTC)

Knooppunt Coenplein/Westpoort

Oké, Op Wikipedia wordt er veel gesproken over knooppunt Westpoort. Tussen het nieuwe knooppunt en knooppunt Coenplein zijn er een paar afritten die er tussen liggen. Ik kan me geen situatie voorstellen waarbij er een knooppunt die uit twee delen bestaat, die 'ver' uit elkaar liggen met afritten ertussen, ook nog dezelfde naam krijgt. Maar als u bronnen het bevestigen wil ik het niet tegenspreken. Het kan ook een verzonnen naam zijn van mensen die het op wikipedia hebben gezet. Bedankt dat u me hierop wil wijzen, Groeten Monkeyboy1993 23 mei 2011 23:15 (UTC).

Infobox kaarten

Hey, het ziet er niet naar uit dat we op korte termijn kaartjes krijgen van de N-wegen op de wegenwiki. Gebruik daarom voorlopig

| map = blank.png

In de infobox, dan krijg je die lelijke tekst niet. Chris 31 jul 2011 15:32 (UTC)

Daar heb je gelijk in. Ga ik doen. Mavas 31 jul 2011 15:37 (UTC)

WUW en wegenplannen

Ik merk dat er nog veel niet klopt/ontbreekt bij de beschrijvingen over secundaire, tertiaire en quartaire wegen. In mijn onderzoek naar het Drentse wegennet ben ik redelijk wat op het spoor gekomen over de werking van de wegenplannen. Deze kennis wil ik graag op de Wegenwiki zetten, maar er is weinig structuur in de artikelen die WUW-gerelateerd zijn.

Ik zag dat jij over het secundair wegenplan en quartaire wegen al e.e.a. had getypt, maar hier zitten mijns inziens nog veel onjuistheden in.

Zo klopt het niet helemaal dat het secundair wegenplan in 1927 is ingevoerd en heeft het quartair wegenplan nooit bestaan. Ik wil deze WUW-gerelateerde artikelen de komende tijd grondig gaan wijzigen, zodat ze beter op elkaar aansluiten. Ik hoop niet dat je daar bezwaar tegen hebt.

Nu weet ik dat elke provicie e.e.a. anders heeft geregeld. Zo hadden Groningen en Zeeland K-wegen in plaats van Q-wegen, en zoals jij hebt gevonden, had Noord-Holland een wegenplan van primaire wegen, terwijl die in Drenthe werden aangeduid als gewoonweg provinciale wegen (later wel met een P-prefix). Ook werden in Drenthe de T-wegen voor 1968 met Romeinse cijfers genummerd, en meer van zulk soort onregelmatigheden naar provinciaal goeddunken. Misschien weet jij nog meer van zulke provinciale geintjes?

Kaaiman 20 sep 2011 12:14 (UTC)

De artikelen waar je het over hebt die ik allemaal geschreven heb, zijn spontaan ontstaan. Ik las hier veel over in de diverse bronnen, en wilde dit graag delen. Ik heb ze aangemaakt zonder echt een goede indeling voor ogen te hebben, dus als je zegt dat er weinig structuur in zit, heb je helemaal gelijk. Daarnaast heb ik uiteraard ook je deur drenthe gelezen, en dat prikkelde mij nog meer om die informatie aan te vullen. Maar toen ik dat wilde doen, kon ik je rapport niet meer vinden, dus kon ik het niet meer aanvullen. Dus als jij dat wilt doen, graag! Bovendien heb jij je ingelezen in die bronnen, dus kun je er nog gedetailleerder dan ik er over schrijven, omdat ik maar uit 1 bron kan putten ;).
Ik ga direct even wat bronnen raadplegen over de S.W.plannen, kijken of het klopt wat je zegt. Mavas 20 sep 2011 17:47 (UTC)

Traffick

Wat vind je hier van? Het oogt mij als spam. Chris 23 sep 2011 08:15 (UTC)

Toevallig ken ik de beste man (collega) en die zei dat de bouwer van de website dit heeft aangemaakt. Het programma dat op de website staat is dan ook geheel kosteloos te downloaden en te gebruiken, freeware dus. Spam heeft in mijn ogen een belangrijk kenmerk (wikipedia): "het spammen heeft een commercieel doel. Meestal bevatten de berichten daarom een verwijzing naar een product of website." Dit is niet commercieel, dus dan volgens de regels geen spam. Maar misschien komt de tekst wel zo over. Mocht dat zo zijn, dan zal ik wel eens kijken hoe het wat neutraler over kan komen. Akkoord? Mavas 23 sep 2011 14:35 (UTC)
OK. Het is weliswaar niet commercieel, maar het is niet echt encyclopedisch beschreven. Een wat neutralere beschrijving in de trant van de andere verkeersregelingartikelen is beter denk ik. Chris 23 sep 2011 15:16 (UTC)

Intensiteiten N259

Die intensiteiten zelf: is dat op de N259 bij Klutsdorp in de buurt, zeg maar net na de kruising met de A4/N286? Hoe kom jij eigenlijk op die site? Ik kom daar niet op. Keokiracer 11 okt 2011 20:29 (UTC)

Als je naar dat ip-adres gaat, zie je dan niet de tekst: Benodigdheden. Om gebruik te maken van de applicaties heeft u, naast een gewone internet browser, een zogenaamde ICA-client nodig. Deze ICA-client dient u eenmalig te installeren. Indien ICA-client al geinstalleerd is dient men op de volgende pagina Already Installed aan te klikken. Klik op één van de onderstaande links en kies voor 'Openen vanaf de huidige locatie'.
Als je die ICA-client installeert (voor Windows neem ik aan), en na installatie op de tekst Start de applicatie MTR+/Wegwerk klikt, zou het programma moeten starten. Mavas 11 okt 2011 21:02 (UTC)
Even geprobeerd, op het moment dat ik op die link klik krijg ik deze melding: The content you have requested cannot be found.. Ik zal het later vandaag nog eens proberen... Keokiracer 12 okt 2011 12:49 (UTC)
Zie je wel de pagina van Rijkswaterstaat waar de informatie op staat, of ook dat niet? Misschien met een andere browser eens proberen, of andere computer, kijken wat er gebeurt. Succes! Mavas 12 okt 2011 20:14 (UTC)


Doorverwijspagina's E-nummers

Ik zag toevallig dat je doorverwijspagina's had gemaakt voor E-nummers van Belgische wegen. Als je bijvoorbeeld E19 invoert wordt je meteen doorverwezen naar de E19_(België). Er zijn echter ook E-nummers in Maleisië. Zo heb je bijvoorbeeld ook een E19 in Maleisië (E19_(Maleisië)) . Ik ben best bereid om de doorverwijspagina's aan te passen, maar ik weet niet hoe ik een doorverwijspagina kan aanpassen. Omdat ik meteen wordt doorverwezen (logisch...) Keokiracer 15 aug 2012 18:31 (CEST)

Dank, was me er niet van bewust dat we al E-wegen hebben beschreven van andere werelddelen. Ik wist wel dat ze bestonden, maar niet dat er al beschrijvingen voor waren. Ik zie dat je inmiddels al gevonden hebt hoe je een doorverwijspagina wijzigt :). Ik zal ook nog even wat wijzigen daarin, want nu staat er bij in de doorverwijspagina dat het bij de categorie Europese weg hoort. Gr Mavas 15 aug 2012 20:57 (CEST)

MRS

Zag dat je de titel van de pagina had aangepast. Nu zat ik zelf met het feit dat diverse partijen het gewoon Mobiele Rijstrook Signalering met hoofdletters noemen. [1] [2] Het heeft dus wel veel weg van een soort van productnaam ofzo. Wat doen we daar mee? Captain007 (overleg) 4 sep 2014 15:30 (CEST)

Ik begrijp wat je bedoelt. Zoiets hadden we ook met DRIP en KAR en soortgelijke afkortingen. VRI is ook zo'n voorbeeld, dat wordt ook veel als Verkeers Regel Installatie geschreven, maar de taalregels zijn er duidelijk in dat het aan elkaar moet. Ik ben van mening dat hier gewoon de Nederlandse-taalregels gelden en dat is zoveel mogelijk aan elkaar, tenzij het echt een eigennaam is. Mavas (overleg) 4 sep 2014 15:25 (CEST) NB Ik zat ook te twijfelen of ik het nou wel of niet moest aanpassen.
Prima, dan laten we het lekker zoals het nu is.Captain007 (overleg) 4 sep 2014 15:30 (CEST)
Bovendien wordt er naar mijn mening te vaak een loopje genomen met de Nederlandse taal in commerciële uitingen Walfo79 (overleg) 4 sep 2014 16:39 (CEST)

Verkeersveiligheid

Hey mavas, zou je Bestand:Verkeersdoden NL 2010.png kunnen bijwerken tot en met 2014? Als je het originele bestand nog op je PC hebt staan is dat eenvoudiger dan wanneer alle jaren weer opnieuw in een tabel gezet moeten worden :) Chris (overleg) 30 apr 2015 13:49 (CEST)

Chris, volgens mij heb ik het originele bestand nog, maar die pc kan ik niet bij de aankomende tijd ivm verbouwing huis. Of je moet nog een tijdje geduld hebben, dan kan ik het bestand zoeken, of je kunt er zelf een maken anders als je dat geduld niet hebt? Groeten Mavas (overleg) 30 apr 2015 17:19 (CEST)
Ah okay, dan zal ik kijken of ik het zelf eens in elkaar kan zetten binnenkort. Chris (overleg) 30 apr 2015 17:51 (CEST)
Ik merk het wel. Volgens mij heb ik destijds de info geëxporteerd via een site, dus was volgens mij vrij gemakkelijk te porteren naar excell. Mavas (overleg) 1 mei 2015 23:22 (CEST)
Edit, ik zie nu dat de bron er bij staat en daar kun je gemakkelijk een bepaalde dataset samenstellen waarvan een excell te maken is. Mavas (overleg) 1 mei 2015 23:24 (CEST)
Edit 2, ik zie dat het bestand nu via deze link op te vragen is: [3] op deze pagina [4] Als ik tijd heb kan ik er dit weekend wel even naar kijken, maar ik zie iig dat het bestand slechts tot 2013 gaat, dus wellicht nog even wachten totdat 2014 er ook instaat. Mavas (overleg) 1 mei 2015 23:34 (CEST)

Niet-autosnelweg / provinciale weg

Hey mavas. Ik ben eigenlijk niet zo weg van artikelen waar alleen de term 'niet-autosnelweg' wordt gebruikt, en de term provinciale weg helemaal niet wordt genoemd in de inleiding. De term 'niet-autosnelweg' wordt eigenlijk in de praktijk vrijwel nooit gebruikt, niet in de media, spreektaal en eigenlijk ook niet door provincies zelf. Wat vind jij? Chris (overleg) 15 jan 2016 16:56 (CET)

Ik snap die bewerking van je op zich wel. Het benoemen van "niet-autosnelweg" is gedaan omdat we ook de wegenindeling op basis van A- en N-nummer doen (op basis van wegnummer). De indeling van wegen in Nederland doen we namelijk niet op basis van wegbeheerder (rijksweg, provinciale weg, gemeentelijke weg, waterschapsweg), anders hadden we een andere indeling moeten kiezen. Daarom vind ik wel zo duidelijk om altijd in de kop van het artikel aan te geven of het een autosnelweg of niet-autosnelweg is. Dat we aangeven of een weg provinciaal is, vind ik eigenlijk net zoiets als aangeven dat een autosnelweg een rijksweg is (wat niet altijd correct is). Ik vind het belangrijker dat we correct omgaan met de definities.
De N274 is overigens voor een deel provinciaal en voor een deel gemeentelijk. Op zich zou dat wel ergens in de kop van het artikel vermeld kunnen worden. Mavas (overleg) 15 jan 2016 17:58 (CET)
Ik ben er op zich ook niet op tegen om de term 'niet-autosnelweg' te gebruiken, maar bij een Nxxx nummer zullen de meeste mensen toch denken aan een provinciale weg denk ik. Het artikel provinciale weg kan wellicht ook wel wat uitgebreid worden (met name wat geschiedenis). Chris (overleg) 15 jan 2016 19:09 (CET)
Ik snap wederom wat je zegt. Ik zal de kop wat aanvullen. Overigens is die pagina provinciale weg wat summier juist omdat de pagina N-wegen uitgebreider is volgens mij. Ik zal daar ook eens naar kijken. Mavas (overleg) 16 jan 2016 12:01 (CET)