Overleg gebruiker:Mkmons

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hoi Mkmons,

Ik zag dat je de pagina Denemarken fors uitgebreid hebt, met meer dan 8.000 karakters. Na het analyseren van deze nieuwe data ben ik er achter gekomen dat de nieuwe informatie een kopie is van wat er boven al in het artikel te vinden is. Ik ga er vanuit dat dit een foutje is, maar ik durf het ook niet gelijk te verwijderen want misschien heb je daar wel heel veel aan spelling en stijl en dergelijke veranderd, dus het lijkt me beter als je het zelf aanpast. Met vriendelijke groet, Mavas 6 nov 2012 21:25 (CET)


Klaaswaal

Hoi Mkmons,

Ik heb het plaatje van benelux weer toegevoegd. Het plaatje hoorde bij de lopende tekst over het A4 tracé in het artikel.Captain007 (overleg) 11 sep 2014 13:53 (CEST)

Hallo Captain007,
Ik zag het al voorbij komen. Bewuste keuze blijkbaar, hoewel ik het plaatje eerder bij knooppunt Benelux had verwacht en/of op de pagina over de A4, maar niet hier. Fair enough! Mkmons (overleg) 11 sep 2014 13:57 (CEST)

Hoi Mkmons,

Ik zie dat je wat tekst heb weggehaald bij mijn wijziging over de maximum snelheid. Op zich niet erg, maar het formulier waar ik de snelheden uithaal (tekstversie snelheden van RWS) staat dit deel van de A50 niet vermeld, omdat deze al onder de A12 staat. Vandaar dat ik die tekst erbij had vermeld. Dan kun je het sneller vinden, en later bij wijzigingen ook makkelijker doorvoeren.

Datumnotatie

Is het wel handig om van 'jaren 1970' te spreken? Die notatie wordt volgens mij niet veel gebruikt en kan ook verwarring geven met het jaar 1970. Het zal nog een halve eeuw duren voordat er misschien verwarring ontstaat tussen de 20e en 21e eeuw... Chris (overleg) 13 mei 2016 20:38 (CEST)

Hoi Chris,
Dit is wel de officiële notatie. Zoals 1970 ook mag worden afgekort tot '70, mogen de jaren 1970 worden afgekort tot de jaren '70. Je hebt wél gelijk natuurlijk dat hier pas verwarring over zal ontstaan als we een tuintje op onze buik hebben (ik althans wel, ik zie mezelf niet 103 jaar worden ;)). Mkmons (overleg) 13 mei 2016 21:03 (CEST)

Na je blokkering van 1 dag

Matthijs, het is niet slim om een terugdraaiing van een beheerder direct onder diens neus weer ongedaan te maken. Hopelijk begrijp je dat nu. Voorts wil ik benadrukken dat we op de Wegenwiki niet zitten te wachten op allerlei taalpuristische correcties, zoals "jaren 1930" in plaats van "jaren '30" of door "één" te vervangen door "een", etcetera. Mocht je het in de toekomst toch nodig vinden om de taalpurist uit te hangen of een terugdraaiing door een beheerder meteen ongedaan te maken, dan krijg je direct een permanente ban. Groeten, de beheerder-eigenaar van deze wiki Aswnl (overleg) 8 sep 2017 21:21 (CEST)

René,
Vervelend dat dit zo is gelopen. Ik snapte niet waarom mijn bewerkingen werden teruggedraaid, op je overlegpagina staat dat je daar niet vaak kijkt, de link waarnaar je verwijst werkte niet én ik wist niet dat jij beheerder/eigenaar bent (naïef? wellicht!). Toen ik dat eenmaal doorhad was het al te laat.
Daarnaast heeft Chris mij in het verleden meer dan eens aangemoedigd om taalkundige correcties te doen. En tot op heden ben ik daar nooit op aangesproken.
Je signaal is duidelijk en ik zal me daaraan houden. Ik neem aan dat ik feitelijke onjuistheden wél mag corrigeren.
Groeten, Matthijs Mkmons (overleg) 8 sep 2017 21:28 (CEST)

Uiteraard mogen echte grammaticale fouten (de bekende d's en t's, etcetera) worden hersteld. Maar een fout is wat anders dan dat persé formeel ABN moet worden gehanteerd; leesbaarheid is belangrijker. En als er inhoudelijke fouten in lijken te staan, dan is corrigeren uiteraard mogelijk. Is de fout heel groot en opvallend dan is de beste tactiek eerst wijzigen en op de overlegpagina van dat artikel aankaarten. Maar zeker in exitlists of snelhedenlijstjes of intensiteitentabellen graag eerst overleg in de overlegpagina van het artikel over de mogelijke wijziging. Vaak zijn die lijstjes met zorg samengesteld door anderen op de Wegenwiki. Hetgeen op Wikipedia gebeurt met Jan-en-alleman die vooral qua schrijfstijl elkaars artikelen lopen te redigeren, willen we hier in elk geval niet hebben. Aswnl (overleg) 8 sep 2017 23:07 (CEST)