Overleg sjabloon:Nederland N

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit sjabloon is nu nog niet zo heel groot, maar zou het niet handiger zijn sjablonen per provincie te maken? Wanneer van alle N-wegen artikelen komen lijkt me een sjabloon met tegen de duizend nummers niet zo handig meer... Ik wil er wel één van Overijssel en Gelderland maken. Chris 20 feb 2009 17:46 (CET)

Kaaiman had dat juist gedaan omdat er nog niet zoveel N-wegenbeschrijvingen zijn. Mits morgen opeens alle beschrijvingen van N-wegen in Overijssel en Gelderland compleet zijn kan het wel ;-) Mavas 20 feb 2009 21:18 (CET)
EDIT: Ik weet trouwens niet of het handig is om per provincie in te delen, misschien per 100-tal ofzo of per regio (om even op de zaken vooruit te lopen).
Op wikipedia hebben ze het per regio... maar dat zijn nog steeds veel wegnummers. Vandaar mijn idee van per provincie :) Chris 20 feb 2009 22:00 (CET)
Per provincie is een goed idee, mits het aantal gevulde pagina's over N-wegen flink gaat toenemen. Je zou het ook per wegbeheerder kunnen definieren maar dan krijg je vreemde eenden in de bijt zoals A-wegen in beheer bij de provincie Wally 21 feb 2009 11:26 (CET)
Ja is ook wel goed. Alleen zit je dan met het probleem dat sommige N-wegen in meerdere provincies voorkomen. Hoe ga je daarmee om? Mavas 21 feb 2009 20:33 (CET)
Eenvoudig; in beide sjablonen opnemen :-) Zoals de N302 in Noord Holland, Flevoland en Gelderland. Ik heb dat ook gedaan met Amerikaanse wegen, sommigen komen in wel 4 sjablonen voor. Lijkt me ook niet echt een probleem. Ik denk dat een sjabloon haast overbodig wordt als je er heel veel in gaat zetten, dan kan je beter een lijst-pagina maken. Een sjabloon moet juist het navigeren tussen onderwerpen in het zelfde vak/onderwerp/geografisch gebied vergemakkelijken. Chris 21 feb 2009 22:24 (CET)
Maar ga je dan voor elke N-weg die in meerdere provincies voorkomt een aparte pagina maken, of één N-wegpagina? Het laatste doe ik trouwens nu al als een N-weg door een gemeente en provincie wordt beheerd. Misschien maar eens een balletje over opgooien op het forum? Mavas 22 feb 2009 13:57 (CET)
Ik zou per N-weg gewoon één artikel maken, maar vanaf verschillende sjablonen ernaar linken, wanneer nodig. Chris 22 feb 2009 14:11 (CET)