Pénétrante Sud (Oran)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Autoroute.png
N4
Begin Oran
Einde Oued Tielat
Lengte 22 km
Route

Afslagsymbool.svg Oran-Centre

Knooppuntsymbool.svg Rocade Sud

Afslagsymbool.svg Oran-Aéroport

Afslagsymbool.svg Oued Tielat

De Pénétrante Sud is een substandaard autoroute in Algerije. De snelweg vormt de zuidelijke invalsweg van de 680.000 inwoners tellende stad Oran en is 22 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint ten zuiden van het centrum van Oran, en loopt met 2x2 rijstroken naar het zuiden, de zuidelijke wijken en voorsteden bedienend. Ten zuiden van Oran kruist men de Rocade Sud, de bypass van Oran, waarna de snelweg langs de luchthaven van Oran loopt. De weg buigt dan naar het oosten af, en kent één gelijkvloerse ongeregelde kruising, voordat het 2x2 deel in Oued Tielat eindigt. De N4 gaat dan verder naar Sig.

Geschiedenis

De snelweg is de oudste van Oran en opende in 1989 voor het verkeer. Dit is duidelijk te herkennen in de verouderde staat van de snelweg, dat een substandaard alignement heeft.

Referenties


Autosnelwegen in Algerije

A1 - Autoroute Est-OuestAutoroute Nord-SudAutoroute des Hauts PlateauxAutoroute Algiers-Tizi OuzouAutoroute Tizi Ouzou-BouiraAutoroute Thenia-LakhdariaAutoroute Oran-ArzewAutoroute Batna-Ain ToutaAutoroute Annaba-BerrahalRocade Nord (Algiers)Rocade Est (Algiers)Rocade Sud (Algiers)2e Rocade Sud (Algiers)Rocade Ouest (Algiers)Rocade Sud (Constantine)Rocade Est (Constantine)Rocade Sud (Oran)Pénétrante de MostaganemPénétrante Sud (Oran)Pénétrante Sud (Annaba)Pénétrante de BéjaïaPénétrante de Bouinan