A62 (Algerije)

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Pénétrante Sud (Oran))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
A62 FR.svg
A62 DZ map.png
A62
Begin Oran
Einde A2
Lengte 32 km
Route

Afslagsymbool.svg Oran-Centre

Knooppuntsymbool.svg Rocade Sud

Afslagsymbool.svg Oran-Aéroport

Afslagsymbool.svg El Karma

Knooppuntsymbool.svg 2e Rocade

Afslagsymbool.svg Tamzoura

Afslagsymbool.svg Renault plant

Afslagsymbool.svg Oued Tlélat-Ouest

Afslagsymbool.svg Oued Tlélat-Nord N13 FR.svg

Afslagsymbool.svg Zaghloul

Knooppuntsymbool.svg A2 FR.svg

De A62, genaamd de Pénétrante Sud d'Oran, is een substandaard autoroute in Algerije. De autosnelweg vormt de zuidelijke invalsweg van de 760.000 inwoners tellende stad Oran en is 32 kilometer lang.

Routebeschrijving

De splitsing van de A2 naar de Pénétrante Sud.

De autosnelweg begint ten zuiden van het centrum van Oran en verloopt met 2x2 rijstroken naar het zuiden, de zuidelijke wijken en voorsteden bedienend. Ten zuiden van Oran kruist men de Rocade Sud, de bypass van Oran, waarna de snelweg langs de luchthaven van Oran loopt. Hierna volgt een knooppunt met de 2e Rocade van Oran. De snewweg buigt dan naar het oosten af en heeft dan een moderner uiterlijk met 2x3 rijstroken. De snelweg voert rond het stadje Oued Tlélat en sluit daarna op de A2 aan.

Geschiedenis

De oorspronkelijke Pénétrante Sud was een 22 kilometer lange verbinding tussen Oran en Oued Tlélat, onderdeel van de N4. Deze substandaard snelweg opende in 1989 voor het verkeer en was de eerste expressweg van de havenstad Oran.

Later is de snelweg verlengd tot de A1, met een nieuw tracé rond Oued Tlélat tot de A1 van 12 kilometer lengte. De omlegging van Oued Tlélat opende omstreeks 2009 voor het verkeer, de verlenging tot de A1 in 2010 omdat de A1 destijds ook pas op dat moment werd geopend. De nieuwe snelweg is direct met 2x3 rijstroken aangelegd.

Tegelijkertijd is het oude deel van de Pénétrante Sud tussen El Karma en Oued Tlélat over een afstand van 12 kilometer significant gemoderniseerd, verbreed naar 2x3 rijstroken met moderne aansluitingen. Dit is ook omstreeks 2009-2010 uitgevoerd.

Het deel tussen Oran en El Karma is niet opgewaardeerd, wel is in 2007 een klaverblad met de Rocade Sud aangelegd. In 2019 opende een knooppunt met de 2e Rocade ter hoogte van El Karma.

Referenties


Autosnelwegen in Algerije

A1A2A3A20A60A62A100A102

Autoroute du TitteriAutoroute des Hauts PlateauxAutoroute Algiers-Tizi OuzouAutoroute Tizi Ouzou-BouiraAutoroute Thenia-LakhdariaAutoroute Oran-ArzewAutoroute Batna-Ain ToutaAutoroute Annaba-Berrahal

Rocade Nord (Algiers)Rocade Est (Algiers)Rocade Sud (Algiers)2e Rocade Sud (Algiers)4e Rocade Sud (Algiers)Rocade Ouest (Algiers)Rocade Sud (Constantine)Rocade Est (Constantine)Rocade Sud (Oran)Pénétrante de MascaraPénétrante de MostaganemPénétrante Sud (Oran)Pénétrante Sud (Annaba)Pénétrante de BéjaïaPénétrante de BouinanPénétrante Bouira - Sour El Ghozlane