Pénétrante de Bouinan

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Autoroute.png
Blank.png
'
Begin Algiers
Einde Bouinan
Lengte 14 km
Route

Junction.svg Algiers

Knooppuntsymbool.svg A1 FR.svg

Afslagsymbool.svg Baba Ali

Afslagsymbool.svg Ouled Chebel

Afslagsymbool.svg Chébli

Junction.svg Bouinan

De Pénétrante de Bouinan is een korte autoroute in Algerije. De 14 kilometer lange autosnelweg is een aftakking van de A1 tussen Algiers en Bouinan.

Routebeschrijving

De Pénétrante de Bouinan begint ten zuiden van Algiers vanaf het onderliggend wegennet en kent bijna direct een klaverblad met de A1. De snelweg telt 2x3 rijstroken en verloopt zuidwaarts door vlak agrarisch gebied. Er zijn enkele krappe aansluitingen, waarna de snelweg bij Bouinan op de N37 eindigt.

Geschiedenis

De Pénétrante de Bouinan is op 19 april 2018 opengesteld voor het verkeer.[1] De weg is ontstaan door de bestaande W114 uit te breiden tot autosnelweg. De erfaansluitingen zijn daarbij afgesloten en kruisende wegen vervangen door aansluitingen.

Referenties

Autosnelwegen in Algerije

A1A2A3A20A60A62A100A102

Autoroute du TitteriAutoroute des Hauts PlateauxAutoroute Algiers-Tizi OuzouAutoroute Tizi Ouzou-BouiraAutoroute Thenia-LakhdariaAutoroute Oran-ArzewAutoroute Batna-Ain ToutaAutoroute Annaba-Berrahal

Rocade Nord (Algiers)Rocade Est (Algiers)Rocade Sud (Algiers)2e Rocade Sud (Algiers)4e Rocade Sud (Algiers)Rocade Ouest (Algiers)Rocade Sud (Constantine)Rocade Est (Constantine)Rocade Sud (Oran)Pénétrante de MascaraPénétrante de MostaganemPénétrante Sud (Oran)Pénétrante Sud (Annaba)Pénétrante de BéjaïaPénétrante de BouinanPénétrante Bouira - Sour El Ghozlane