Verzorgingsplaats Palmpol

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Palmpol)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Palmpol
Tankstation Total
Parkeercapaciteit vrachtauto's 15
Openstelling ~197x

De verzorgingsplaats (VZP) Palmpol is een parkeerplaats met tankstation langs de A1 bij Terschuur, in de richting Apeldoorn. In de andere richting ligt de verzorgingsplaats Uilengoor.

Naamgeving

Palmpol is de naam van een buurtschap. Een bushalte langs de Hoevelakenseweg die parallel aan de A1 loopt heeft ook deze naam.

Geschiedenis

De VZP Palmpol is niet tegelijkertijd met de A1 aangelegd in 1972, maar later, waarschijnlijk eind jaren '70 of zelfs begin jaren '80. De verzorgingsplaats is sinds de openstelling niet significant meer aangepast.

Toekomst

De geplande verbreding van de A1 naar 2x4 rijstroken brengt met zich mee dat de verzorgingsplaats behoorlijk vergroot wordt. Aan de oostzijde komt extra parkeercapaciteit tot aan de Brunessenweg. Tevens komt er een weefvak vanaf de verzorgingsplaats tot de aansluiting Barneveld. In het ontwerp-tracébesluit van 2018 waren 41 parkeerplaatsen voor personenauto's en 30 parkeerplaatsen voor vrachtauto's voorzien.

Voorzieningen

De VZP Palmpol heeft een tankstation met winkel van het merk Total, net zoals de verzorgingsplaats De Middelaar in de andere richting. Tevens zijn er 15 parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Palmpol is de eerste verzorgingsplaats vanaf Amsterdam die specifieke parkeerplaatsen heeft voor vrachtwagens.

De VZP beschikt over 2 elektrische laadpunten. (Fastned)

Referenties


Verzorgingsplaatsen langs de A1

Richting Oldenzaal: HonswijckRonduitDe SlaagPalmpolTolnegenJool-HulLucasgatBruggelenDe PaalBoermarkBolderFriezenbergHet Lonnekermeer

Richting Amsterdam: De PoppeHet VeelsveldElsenerveldStruikDe HopVundelaarDe HuchtDe StrubbenTolnegenAanschotenUilengoorDe MiddelaarNeerduistDe HaarBastionHackelaar