Palyeong Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
화양대교
Korea 77.svg
Blank.png
Overspant Japanse Zee
Rijstroken 1x2
Totale lengte 1.340 meter
Hoofdoverspanning 850 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 27-12-2016
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Palyeong Bridge (Koreaans: 화양대교), ook wel gespeld als de Pal-Yeong Bridge is een hangbrug in Zuid-Korea. De brug is de grootste van een serie bruggen in een archipel nabij Yeosu aan de zuidkust van Korea.

Kenmerken

De Palyeong Bridge is een grote stalen hangbrug met een totale lengte van 1.340 meter en een hoofdoverspanning van 850 meter lengte. De brug heeft twee pylonen van 138 meter hoog. Het brugdek is 11,5 meter breed, met een tweestrooks weg, onderdeel van de National Route 77 tussen Yeosu en Goheung.

Geschiedenis

De bouw van de brug heeft in totaal 12 jaar geduurd. Het was de eerste van een serie bruggen over een archipel tussen Yeosu en Goheung. De bouw begon in november 2004 en de brug werd vervolgens pas op 27 december 2016 opengesteld voor het verkeer. Bij openstelling viel de brug net buiten de top 50 langste hangbruggen ter wereld. Drie jaar lang was er vervolgens een tijdelijk eindpunt op een rotonde, men kon er een klein eiland met één dorp mee bereiken. De brug kreeg meer betekenis op 28 februari 2020 toen de overige vijf bruggen naar Yeosu openden en de verbinding doorgaand te berijden was.

Referenties