Parkersburg-Belpre Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Parkersburg-Belpre Bridge
OH-32.svg
Parkersburg-Belpre Bridge.jpg
Overspant Ohio River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 772 meter
Hoofdoverspanning ~226 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 1916 / 1980
Verkeersintensiteit 14.400 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Parkersburg-Belpre Bridge is een cantileverbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Ohio en West Virginia. De brug overspant de Ohio River bij Parkersburg, West Virginia.

Kenmerken

De Parkersburg-Belpre Bridge is een stalen cantileverbrug met een totale lengte van 772 meter en een hoofdoverspanning van circa 226 meter. Het brugdek is 19,5 meter breed, de brug heeft 2x2 rijstroken. Over de brug loopt de State Route 32 in Ohio, die in het centrum van Parkersburg, West Virginia uitkomt. De brug overspant de Ohio River en een spoorlijn. Direct naast de brug is ook een spoorbrug gelegen. De brug ligt een paar honderd meter stroomopwaarts van de monding van de Little Kanawha River. Het is de middelste van drie bruggen over de Ohio River bij Parkersburg. De brug is tolvrij.

Geschiedenis

Hangbrug

In 1870 opende de spoorbrug over de Ohio River bij Parkersburg. Dit was naar verluidt de langste brug ter wereld op dat moment. De eerste verkeersbrug op deze locatie was een hangbrug die tussen 1914 en 1916 is aangelegd. Deze brug had een totale lengte van 861 meter en een hoofdoverspanning van 236 meter en was daarmee een kleine hangbrug. De brug had een brugdek met een vakwerkconstructie.[1] De hangbrug lag in het verlengde van 5th Street in Parkersburg. Oorspronkelijk verliep de US 50 in Ohio over de brug.

Vervanging

De hangbrug was ongeschikt voor het toegenomen verkeer en is tussen 1978 en 1980 vervangen door de huidige cantileverbrug. De brug is indertijd tussen de hangbrug en de spoorbrug aangelegd. Na openstelling van de nieuwe brug is de hangbrug opgeblazen met explosieven.[2] In 2008 opende de Blennerhassett Island Bridge die verder ten westen van Parkersburg ligt en het doorgaande verkeer van de US 50 op zich nam. Sindsdien het belang van de Parkersburg-Belpre Bridge wat gereduceerd.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 14.400 voertuigen over de brug, die daarmee niet overbelast is.

Zie ook

Referenties