Paseo de la República

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Paseo de la Republica map.png
-
Begin Lima
Einde Lima
Lengte 13 km
Route

Afslagsymbool.svg Republica de Panama

Afslagsymbool.svg Quebrada De Armendariz

Afslagsymbool.svg Alfredo Benavides

Afslagsymbool.svg Angamos Oeste

Afslagsymbool.svg Del Parque Sur

Knooppuntsymbool.svg Javier Prado Este

Afslagsymbool.svg Mexico

Afslagsymbool.svg Via Expresa Grau

De Paseo de la República is een Via Expresa in Peru, gelegen in de hoofdstad Lima. De weg vormt een noord-zuidroute tussen het zuiden van de stad en het centrum van de stad en is 13 kilometer lang.

Routebeschrijving

De weg is een ongelijkvloerse expressweg met 2x3 rijstroken. Vrijwel de gehele route ligt verdiept. In de middenberm van de expressweg ligt een bus rapid transit faciliteit, met vrijliggende busbanen en busstations die geen uitwisseling met het overige wegverkeer hebben. Omdat de weg verdiept ligt, is het aantal aansluitingen relatief beperkt vanwege ruimtegebrek. Er zijn geen vluchtstroken. Halverwege de route is een klaverblad met de Javier Prado Este, een oost-westexpressweg door Lima. De expressweg eindigt in het centrum van Lima, waar ook de Via Expresa Grau eindigt.

Geschiedenis

De aanleg van de Vía Expresa del Paseo de la República begon in 1967. De weg is verdiept beneden maaiveld aangelegd en was de eerste snelweg van Peru. De weg is tussen 1968 en 1970 in de huidige vorm in drie fases opengesteld voor het verkeer. Tussen 2006 en 2010 is in de middenberm van de weg een BRT - Bus Rapid Transit aangelegd. Een soort metro uitgevoerd met bussen. De stations liggen ook in de middenberm.

Maximumsnelheid

De weg had een opvallend snelheidsregime, de maximumsnelheid verschilde per rijstrook, de rechterrijstrook heeft een maximumsnelheid van 60 km/h, de middelste 70 km/h en de linkerstrook heeft een maximumsnelheid van 80 km/h. Sinds 2004 geldt een maximumsnelheid van 80 km/h op alle rijstroken.

Referenties


Autopistas & carreteras nacionales in Peru

Panamericana NortePanamericana SurVía de EvitamientoVía Expresa Línea AmarillaPaseo de la RepúblicaCircuito de PlayasAutopista Ramiro PrialéAvenida Javier Prado EsteVia expresa GrauVia expresa Elmer Faucett

RN1RN2RN3RN4RN5RN6RN8RN10RN12RN14RN16RN18RN20RN22RN24RN26RN28RN30RN32RN34RN36RN38RN40