Passante di Bologna

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Autostrada.svg
Passante di Bologna map.png
Autostrada
Begin Ponte Ronca
Einde Osteria Nuova
Lengte ~40 km
Route

Knooppuntsymbool.svg A1 IT.svg

Afslagsymbool.svg ?

Knooppuntsymbool.svg A13 IT.svg

Afslagsymbool.svg ?

Knooppuntsymbool.svg A14 IT.svg

De Passante di Bologna is een geplande autostrada in Italië. De snelweg moet een circa 40 kilometer lange noordelijke rondweg van Bologna gaan vormen.

Routebeschrijving

De Passante di Bologna sluit ten westen van Bologna op de A1 aan en volgt eerst een deel van de bestaande A14, en buigt dan naar het noorden af. De snelweg loopt dan ongeveer 7 tot 8 kilometer ten noorden van de Tangenziale di Bologna (A14) langs, en kruist de A13 bij Funo. Daarna buigt de snelweg naar het zuidoosten af en sluit nabij Osteria Nuova op de A14 richting Rimini aan.[1]

Toekomst

Het project staat bekend onder de namen 'Passante di Bologna', 'Passante Autostradale' en de 'Passante Nord di Bologna'. De snelweg moet de bestaande Tangenziale (A14) van Bologna ontlasten. De snelweg wordt ook interessant voor met name verkeer van Rimini richting Padova en Venezia, dat een stuk van de route langs Bologna kan afsnijden. Wanneer het project begint is nog niet bekend. Ook een wegnummer is nog niet bekend. Een A-nummer ligt op termijn wel voor de hand.

Referenties