Pathum Thani 2 Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
สะพานปทุมธานี 2
Thailand 345.png
Blank.png
Overspant Chao Phraya
Rijstroken 2x3
Totale lengte 778 meter
Hoofdoverspanning ~160 meter
Hoogte brugdek 7,8 meter
Openstelling 13-06-2009
Verkeersintensiteit
Locatie kaart

De Pathum Thani 2 Bridge (Thai: สะพานปทุมธานี 2) is een kokerbrug in Thailand, gelegen over de Chao Phraya ten noorden van Bangkok.

Kenmerken

De Pathum Thani 2 Bridge (Thai: สะพานปทุมธานี 2) is een vrij grote betonnen kokerbrug met twee parallelle betonnen kokers die op individuele brugpijlers in het water staan. De brug is in totaal 778 meter lang, waarvan de hoofdbrug circa 390 meter lang is, met een hoofdoverspanning van circa 160 meter. Het brugdek is 27,9 meter breed en heeft 2x3 rijstroken van de Highway 345, die een oost-westverbinding door de noordelijke voorsteden van Bangkok vormt. Highway 345 is een free-flow wegverbinding, alhoewel het geen autosnelweg is.

Geschiedenis

Lange tijd was de Nonthaburi Bridge de enige brugverbinding over de Chao Phraya ten noorden van Bangkok. Met de groei van de stad naar het noorden raakte de Nonthaburi Bridge overbelast, waardoor besloten is een alternatieve brugverbinding aan te leggen, ongeveer 2,5 kilometer stroomopwaarts van de Nonthaburi Bridge. De Pathum Thani 2 Bridge is tussen 2008 en 2009 aangelegd en op 13 juni 2009 geopend voor het verkeer. De brug is aangelegd door de Italian-Thai Development Company. Tegelijk met de bouw van de brug is ook een 11 kilometer lange oost-westverbinding opgewaardeerd naar een dubbelbaans weg.

Referenties


Bruggen over de Chao Phraya in Bangkok

Kanchanaphisek Bridge (Motorway 9) • Bhumibol BridgeRama IX BridgeSecond Rama IX BridgeKrungthep BridgeRama III BridgeTaksin BridgePhra Pok Klao BridgeMemorial BridgePhra Pinklao BridgeRama VIII BridgeKrung Thon BridgePrachim Ratthaya Expressway BridgeRama VII BridgeRama V BridgeMaha Chesadabodindranusorn BridgePhra Nang Klao Bridge (Hwy 302) • Rama IV BridgeNonthaburi Bridge (Hwy 307) • Pathum Thani 2 Bridge (Hwy 345) • Pathum Thani Bridge (Hwy 346) • Chiang Rak Bridge (Motorway 9)