Pathum Thani Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
สะพานปทุมธานี
Thailand 346.png
Blank.png
Overspant Chao Phraya
Rijstroken 2x3
Totale lengte 599 meter
Hoofdoverspanning ~75 meter
Hoogte brugdek 7,8 meter
Openstelling 23-09-1984
Verkeersintensiteit
Locatie kaart

De Pathum Thani Bridge (Thai: สะพานปทุมธานี) is een kokerbrug in Thailand, gelegen over de Chao Phraya ten noorden van Bangkok.

Kenmerken

De Pathum Thani Bridge is een betonnen kokerbrug met drie naast elkaar gelegen kokeroverspanningen. De brug is in totaal 599 meter lang, waarvan de hoofdbrug 239 meter lang is, met twee overspanningen van circa 75 meter en daarnaast twee kleinere kokeroverspanningen aan beide uiteinden, gevolgd door aanbruggen om weer op maaiveld te komen. De Pathum Thani Bridge is circa 32 meter breed, met 2x3 rijstroken van de Highway 346. De brug is 7,8 meter hoog en ligt in de verre noordelijke buitenwijken van Bangkok.

Geschiedenis

De brug is tussen 1983 en 1984 aangelegd als nieuwe wegverbinding. De brug is op 23 september 1984 geopend, en lag indertijd nog vrij ver buiten Bangkok. De brug is aangelegd door een Japans bouwbedrijf. De originele brug was slechts tweestrooks, met een 10,9 meter breed brugdek. Dit is de noordelijke van de hedendaagse 3 overspanningen. De capaciteit van de brug is in 2005 uitgebreid met twee extra kokeroverspanningen, die samen een brug met 2x3 rijstroken vormen. De omgeving van de brug was destijds aan het verstedelijken, maar nog niet op extreem hoog tempo.

Referenties


Bruggen over de Chao Phraya in Bangkok

Kanchanaphisek Bridge (Motorway 9) • Bhumibol BridgeRama IX BridgeSecond Rama IX BridgeKrungthep BridgeRama III BridgeTaksin BridgePhra Pok Klao BridgeMemorial BridgePhra Pinklao BridgeRama VIII BridgeKrung Thon BridgePrachim Ratthaya Expressway BridgeRama VII BridgeRama V BridgeMaha Chesadabodindranusorn BridgePhra Nang Klao Bridge (Hwy 302) • Rama IV BridgeNonthaburi Bridge (Hwy 307) • Pathum Thani 2 Bridge (Hwy 345) • Pathum Thani Bridge (Hwy 346) • Chiang Rak Bridge (Motorway 9)