Patroon Island Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Patroon Island Bridge
I-90.svg
Patroon Island Bridge.jpg
Overspant Hudson River
Rijstroken 2x3
Totale lengte 547 meter
Hoofdoverspanning ?
Hoogte brugdek ?
Openstelling 00-00-1968
Verkeersintensiteit 69.900 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Patroon Island Bridge is een vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat New York, bij de hoofdstad Albany.

Kenmerken

De Patroon Island Bridge overspant de Hudson River in het noorden van Albany. Over de brug loopt de Interstate 90 met 2x3 rijstroken. De brug heeft geen vluchtstroken. Direct ten westen van de brug bevindt zich een stackknooppunt met de Interstate 787. De brug is 547 meter lang, één van de kortste bruggen over de Hudson tot en met Albany. De brug is tolvrij.

Geschiedenis

De brug is in de tweede helft van de jaren '60 aangelegd en opende in 1968 voor het verkeer. De brug is sindsdien weinig meer veranderd, behalve een renovatie in 1992. Het is de drukste brugverbinding over de Hudson in de regio Albany.

Verkeersintensiteiten

De Patroon Island Bridge telde in 2011 bijna 70.000 voertuigen per etmaal. Het is gewenst om meer verkeer om te leiden via de Castleton Bridge in de New York State Thruway ten zuiden van Albany, maar vanwege de tol op die route verkiest veel doorgaand oost-westverkeer de noordelijke route via de I-90.

Referenties


Oeververbindingen over de Hudson River tussen New York City en Albany

Verrazano-Narrows BridgeLincoln TunnelHolland TunnelGeorge Washington BridgeTappan Zee BridgeBear Mountain BridgeNewburgh-Beacon BridgeMid-Hudson BridgeKingston-Rhinecliff BridgeRip Van Winkle BridgeCastleton BridgeDunn Memorial BridgePatroon Island Bridge