Peña Boulevard

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Peña Boulevard
Begin Aurora
Einde Denver Int'l Airport
Lengte 11 mi
Lengte 18 km
Route

1 → Denver / Kansas City

2 Green Valley Ranch Boulevard

3 56th Avenue

5 Tower Road

6 → Denver Beltway

8 Gun Club Road

9 Jackson Gap Road

11 Denver International Airport

Peña Boulevard is een freeway in de Amerikaanse stad Denver. Het is een snelweg die de luchthaven van Denver verbindt met de I-70 bij de voorstad Aurora. De weg is 18 kilometer lang.

Routebeschrijving

Peña Boulevard.

Ter hoogte van de voorstad Aurora slaat Peña Boulevard af van de I-70. Alleen de verbindingen van en naar het westen zijn geheel ongelijkvloers. Er zijn 2x2 rijstroken beschikbaar, met een brede middenberm. De snelweg loopt nog door onontwikkeld gebied, en kruist na een kilometer of 10 de E-470, de oostelijke ringweg van Denver. Ter hoogte van het vliegveld verliest de weg zijn snelwegstatus, en komt men langs de grote parkeerplaatsen. Ter hoogte van de hoofdterminal eindigt de weg.

Geschiedenis

De snelweg is in 1995 opengesteld om de nieuwe luchthaven van Denver te ontsluiten, die vrij ver buiten de stad ligt. Het is één van de weinige snelwegen in de Verenigde Staten die door een stad beheerd wordt, namelijk de stad Denver. In eerste instantie was er verwarring over het exacte beheer van de weg, waardoor de snelweg in 1997 niet geschoven is tijdens een blizzard waarbij honderden voertuigen vast kwamen te zitten in de sneeuw.[1] Het is tevens de enige snelweg in de Verenigde Staten met een accent op één van de letters in de naam.

Referenties

Freeways in Denver

Interstate 25Interstate 70Interstate 76Interstate 225Interstate 270

US 6Denver - Boulder TurnpikeUS 285SR-58SR-470E-470

Northwest ParkwayPeña Boulevard