Peach Pass

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Peach Pass is het elektronische tolsysteem in de Amerikaanse staat Georgia.

Systeem

De Peach Pass is een sticker die aan de voorruit bevestigd wordt, of een tag op de bumper als de voorruit radiosignalen blokkeert. De sticker was bij introductie de kleinste tag in de Verenigde Staten.

Naam

De bijnaam van de staat Georgia is de 'Peach State' (perzikenstaat). Veel dingen in Georgia en met name Atlanta zijn naar peach vernoemd. Er zijn in de regio Atlanta zo'n 90 straten die de naam 'Peach' of 'Peachtree' in zich hebben.

Geschiedenis

De Peach Pass is geïntroduceerd vanwege de conversie van de HOV lanes op de Interstate 85 in het noordoosten van Atlanta. Deze HOV lanes werden HOT lanes, waarbij de restcapaciteit beschikbaar wordt gesteld tegen betalende solo-automobilisten. Deze HOT lanes openden op 1 oktober 2011. Dit was tot 2017 de enige locatie in Georgia waar de Peach Pass gebruikt werd, en werd vanaf 2017 gebruikt op de express lanes van I-75 tussen McDonough en Stockbridge ten zuiden van Atlanta.

Oorspronkelijk was de State Route 400 een tolweg in Atlanta. Hier was ook een elektronische betaaloptie die 'Cruise Card' heette en later is omgevormd tot Peach Pass. Het gebruik ervan was relatief slecht, slechts 37% van de transacties was met de Peach Pass in 2013, terwijl veel andere suburbane tolwegen in de VS een elektronisch gebruik tot wel 80% behalen.

Locaties

De Peach Pass wordt op express lanes in Georgia gebruikt. Er zijn geen algemene tolwegen in Georgia.

Weggebruikers die over een tolstrook rijden zonder Peach Pass zijn automatisch in overtreding, men noemt dit een 'Uniform Toll Violation'.

Zie ook

Externe links

Referenties