Penmaenbach Tunnels

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Penmaenbach Tunnels
A55 UK.png
Penmaenbach Tunnels.jpg
Kruist Penmaenbach Headland
Lengte 172 / 658 meter
Openstelling 1932 / 1989
Intensiteit ? mvt/dag
Locatie kaart

De Penmaenbach Tunnels zijn twee tunnels in Wales in het Verenigd Koninkrijk, gelegen in de A55 bij de plaats Penmaenmawr. De noordelijke tunnel is 172 meter lang, de zuidelijke tunnel is 658 meter lang. Beide tunnels liggen pal langs de kust van de Ierse Zee en kruisen de Penmaenbach Headland, een heuvelrug pal langs de kust.

Kenmerken

De twee tunnels bestaan elk uit één buis met 2 rijstroken. De noordelijke tunnel is de kortste tunnel met een lengte van 172 meter . Deze tunnel wordt gebruikt voor het verkeer in oostelijke richting. De noordelijke rijbaan is vrij bochtig en volgt de kustlijn van de Ierse Zee. De maximumsnelheid op de noordelijke rijbaan is 30 mph (~48 km/h). De zuidelijke tunnel is 658 meter lang en wordt gebruikt voor het verkeer in westelijke richting. Deze tunnel is nieuwer en langer, zodat er geen sprake hoeft te zijn van een bochtig tracé. De maximumsnelheid op de zuidelijke rijbaan is 70 mph (~113 km/h). Fietsers en voetgangers maken gebruik van een fiets-/voetpad ten noorden van beide tunnels. Dit pad loopt om de bergklif heen pal langs de kust.

Geschiedenis

De eerste tunnel werd in 1932 geopend voor het verkeer als onderdeel van een weg tussen London en Holyhead. Op den duur bleek de tunnel niet afdoende voor het toenemende verkeer. Met name het bochtige tracé zorgde in de zomermaanden regelmatig voor vertraging. In 1989 opende de tweede tunnel voor het verkeer. Deze tunnel ligt iets ten zuiden van de oudere tunnel en is veel langer. Deze tunnel heeft een flauwe bocht, waardoor het verkeer met een veel hogere snelheid door de tunnel kan rijden. In 2011 opende een voetgangers- en fietserbrug over de zuidelijke rijbaan, zodat voetgangers en fietsers zonder gelijkvloerse oversteek de rijbaan kunnen kruisen.

Toekomst

Op de rijbaan voor het verkeer richting het oosten geldt tot op de dag van vandaag nog een relatief lage maximumsnelheid door het bochtige tracé. Er gaan daarom al tijden geluiden op om een tweede nieuwe tunnelbuis aan te leggen, zodat het verkeer in oostelijke richting beter kan doorstromen. De plannen zijn echter tot op heden nooit concreet geworden.

Verkeersintensiteiten

Referenties