Pennsylvania Turnpike

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
De Pennsylvania Turnpike Mainline.

De Pennsylvania Turnpike is een systeem van tolwegen in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Het netwerk omvat 855 kilometer snelweg op drie trajecten. Het belangrijkste traject is de zuidelijke oost-westroute in Pennsylvania, en loopt over de Interstate 76 en de Interstate 70 vanaf de grens met Ohio ten noordwesten van Pittsburgh en loopt dan via de hoofdstad Harrisburg naar de agglomeratie Philadelphia, vanwaar de Pennsylvania Turnpike over de Interstate 276 naar de grens met New Jersey tussen Philadelphia en Trenton loopt. Tevens is er de Pennsylvania Turnpike Extension, die de Interstate 476 omvat, van Philadelphia naar Scranton in het noordoosten van de staat.

Routenummers

Tol

Het grootste gedeelte van het netwerk omvat een gesloten tolsysteem waarbij men een ticket krijgt bij het oprijden en pas wanneer men van de snelweg af gaat moet betalen. Men kan tevens met het elektronische E-ZPass systeem betalen.

Per 7 januari 2018 bedragen de tolkosten voor een personenauto over de gehele route vanaf de grens met Ohio tot de brug over de Delaware River $ 55.00 cash en $ 39.25 met een E-ZPass. Cash komt dit neer op ongeveer $ 0.10 per kilometer. Reguliere vrachtwagens tot 40 ton betalen $ 267.60 cash of $ 192.07 met een E-ZPass.[1]

Oorspronkelijk gingen alle tolinkomsten van de Pennsylvania Turnpike naar de tolweg, sinds 2007 moet de turnpike echter $ 450 miljoen per jaar afdragen aan PennDOT voor andere wegen- en OV-projecten. Sind 2014 moet de Pennsylvania Turnpike Commission $ 450 miljoen afdragen om het openbaar vervoer in Pennsylvania te subsidiëren. Tussen 2007 en 2017 betaalden automobilisten $ 5,65 miljard aan tol voor OV-projecten. De toltarieven zijn bovendien significant verhoogd, met in 2018 een verhoging van 6%. Bijna de helft aan de tolinkomsten moet worden afgedragen aan de staat die het voornamelijk spendeert aan onrendabel openbaar vervoer. Tussen 2007 en 2017 zijn de toltarieven verdubbeld.

Geschiedenis

De snelweg opende in de jaren 40 en was de eerste lange-afstandssnelweg in de Verenigde Staten. De Turnpike is gedeeltelijk gebouwd op een al vroeg afgeblazen spoorlijn en zes van de zeven tunnels op de route waren destijds voor de spoorlijn aangelegd. De aanleg van die spoorlijn begon in 1880 maar was ondanks de aanleg van bijna 8 kilometer tunnel nooit afgemaakt. De eerste voorstellen om de tunnels gebruik te laten maken in een snelweg dateren van 1934, waardoor de route de steile hellingen van de bestaande US Highways kon vermijden, aangezien de Appalachian Mountains lange steile bergruggen kent die noord-zuid lopen terwijl de Turnpike een oost-westroute is.

De aanleg van de Pennsylvania Turnpike begon op 27 oktober 1938 door de tunnels gereed te maken. Op 1 oktober 1940 opende het eerste gedeelte van de snelweg vanaf Carlisle ten westen van Harrisburg tot Irwin ten oosten van Pittsburgh. De snelweg telde toen 2x2 rijstroken en ongelijkvloerse kruisingen, maar telde in de tunnels één rijstrook per richting. In tegenstelling tot de Parkways van New York mochten op de Pennsylvania Turnpike ook vrachtwagens rijden. De snelweg is losjes gebaseerd op de eerste Duitse Autobahnen. Er was destijds ook geen snelheidslimiet op de snelweg. Gevaren waren er voor polderblindheid omdat de snelweg enkele bijzonder lange rechte stukken kent. Tussen de Blue Mountain Tunnel en het einde bij Carlisle loopt de snelweg 34 kilometer rechtuit.

Met het succes van de route begon men met de aanleg van een langere route die door de hele staat moest lopen, waarbij de twee economische centra van Pennsylvania, Pittsburgh en Philadelphia met elkaar verbonden moesten worden. Op 20 november 1950 bereikt de de snelweg King of Prussia, destijds de eerste voorstad van Philadelphia vanuit het westen. Daarna werd de snelweg naar het westen verlengd tot Monroeville, even ten oosten van Pittsburgh op 7 augustus 1951. Niet lang daarna, op 26 december 1951 was de snelweg vrijwel voltooid tot de grens met Ohio. In 1954 was de snelweg verbonden met de Ohio Turnpike.

Op 23 augustus 1954 opende het eerste gedeelte ten noorden van Philadelphia richting het oosten. Tegen het einde van dat jaar bereikte de Pennsylvania Turnpike bijna de grens met New Jersey, die gevormd wordt door de rivier de Delaware. Op 23 mei 1956 opende de brug over de Delaware, zodat de snelweg vanaf de grens met Ohio tot de grens met New Jersey voltooid was als doorgaande tolweg. Over de grens met New Jersey gaf een korte verbindingsweg toegang tot de New Jersey Turnpike.

Van 1955 tot 1957 werd de Northeastern Extension van de Pennsylvania Turnpike aangelegd. Dit was het laatste gedeelte van de Turnpike die aangelegd werd. In eerste instantie kreeg dit traject van Philadelphia naar Scranton het State Route 9 nummer, maar werd later hernummerd tot Interstate 476. Men had liever een 2-cijferig Interstate nummer gehad, maar die waren in dit deel van de Verenigde Staten niet meer beschikbaar.

Afgeblazen delen van de Pennsylvania Turnpike

Nadat de belangrijkste oost-westroute was gebouwd kwamen er plannen voor een groter tolwegennetwerk in de staat Pennsylvania, van zo'n 1.600 kilometer lang. Echter, toen het Interstate Highway systeem werd gelanceerd werd dit afgeblazen en delen werden gebouwd als tolvrije snelwegen.

Alhoewel al deze verbindingen als tolwegen waren afgeblazen waren er wel plannen voor parallelbanen zoals op de New Jersey Turnpike met 4x2 rijstroken waarbij de binnenste rijstroken voor auto's bedoeld waren en de buitenste rijstroken voor vrachtwagen, bussen en aanhangers. Dit plan had tot gevolg dat de Pennsylvania Turnpike regelmatig een nieuw alignement zou krijgen, en dit was afgeblazen in 1976. In de jaren 80 waren delen van het idee wel gebouwd, zoals kruipstroken voor vrachtwagens en een gedeeltelijke verbreding naar 2x3 rijstroken.

De Pennsylvania Turnpike nu

Omdat de Turnpike nu al meer dan 70 jaar in dienst is, moeten delen vervangen worden. Het eerst geopende deel tussen Carlisle en Irwin wat uit betonplaten bestond heeft een geheel nieuwe fundering en wegdek gekregen. Ook is een deel verbreed naar 2x3 rijstroken. Daarnaast worden aansluitingen gemoderniseerd en viaducten vervangen. Tussen Norristown en Valley Forge is de snelweg inmiddels verbreed naar 2x3 rijstroken. Daarnaast krijgt de Turnpike een nieuw knooppunt met de Interstate 95, die dan niet meer vanaf Norristown richting Trenton gaat lopen, maar richting de New Jersey Turnpike.

Sinds 2005 kent de Turnpike over de volledige lengte een algemene maximumsnelheid van 65 mijl, of 105 km/uur, met uitzondering van de tunnels. Dit zorgt ervoor dat de Turnpike de eerste volledige snelweg door de hele staat is met een dergelijk hoge maximumsnelheid. Er waren plannen om van de Interstate 80, de noordelijke oost-westsnelweg vanaf Cleveland naar New York ook een tolweg te maken.

Referenties