Phú Mỹ Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Cầu Phú Mỹ
Blank.png
Phú Mỹ Bridge.jpg
Overspant Mekong
Rijstroken 2x2
Totale lengte 2.100 meter
Hoofdoverspanning 380 meter
Hoogte brugdek 45 meter
Openstelling 02-09-2009
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Phú Mỹ Bridge (Vietnamees: Cầu Phú Mỹ) is een tuibrug in Vietnam, gelegen over de rivier de Saigon in Ho Chi Minh City.

Kenmerken

De Phú Mỹ Bridge is een betonnen tuibrug met een totale lengte van 2.100 meter, een hoofdbrug van 705 meter die een hoofdoverspanning van 380 meter heeft. De aanbruggen zijn 758 en 638 meter lang. Het brugdek ligt 45 meter boven de rivier de Saigon. De H-vormige pylonen zijn 145 meter hoog. Het brugdek is 27 meter breed en heeft 2x2 rijstroken voor regulier wegverkeer, met daarnaast een aparte rijbaan voor motoren. De brug is onderdeel van een zuidelijke ringweg van Ho Chi Minh City. Ten oosten van de brug is het voornaamste havengebied van Ho Chi Minh City gelegen.

Geschiedenis

De brug is vooral aangelegd om de haven van Ho Chi Minh City beter bereikbaar te maken, het is de meest stroomafwaarts gelegen brug over de rivier de Saigon, vlak voor de monding met de Dong Nai. De brug is tussen maart 2007 en september 2009 aangelegd en op 2 september 2009 voor het verkeer geopend.[1][2][3] De Phú Mỹ Bridge was indertijd de meest stroomafwaarts gelegen brug van de regio Ho Chi Minh City en ook de eerste brug met een grote overspanning in de stad.

Referenties