Phra Pinklao Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
สะพานสมเด็จพระปิ่นเกล้า
Overspant Chao Phraya
Rijstroken 2x3
Totale lengte 662 meter
Hoofdoverspanning 110 meter
Hoogte brugdek 11,5 meter
Openstelling 24-09-1973
Verkeersintensiteit
Locatie kaart

De Phra Pinklao Bridge (Thai: สะพานสมเด็จพระปิ่นเกล้า) is een kokerbrug in Thailand, gelegen over de Chao Phraya in Bangkok.

Kenmerken

De Phra Pinklao Bridge is een betonnen kokerbrug met twee naast elkaar gelegen kokeroverspanningen die op een gemeenschappelijke fundering rusten. Het is een klassieke betonnen kokerbrug met een totale lengte van 280 meter en een layout van 83 m + 110 m + 83 m. Inclusief aanbruggen is de Phra Pinklao Bridge 662 meter lang. De brug is 26,6 meter breed en het brugdek ligt 11,5 meter boven de rivier de Chao Phraya. Over de brug loopt een stadsweg met 2x3 rijstroken die iets verder westelijk overgaat in een viaductweg.

Geschiedenis

De brug is aangelegd als de vijfde brug over de Chao Phraya in Bangkok tussen 1971 en 1973. De brug is mede gefinancierd door Japan en is door twee Japanse bouwbedrijven aangelegd. De brug is op 24 september 1973 geopend. Kort na de opening van de brug werd een verlenging van de stadsweg vanuit Bangkok gepland, in de westelijke voorsteden. Dit is Borommaratchachonnani Road die tussen 1979 en 1984 werd aangelegd. Hier is in de periode 1991-1995 een viaduct boven op aangelegd, dat officieel geen autosnelweg is, maar wel ongelijkvloers is over een wat grotere afstand. Het sluit ongelijkvloers aan op de Phra Pinklao Bridge.

In 2002 werd de Rama VIII Bridge in gebruik genomen als alternatieve verbinding die de Phra Pinklao Bridge moest ontlasten. Deze brug is ook ongelijkvloers op Borommaratchachonnani Road op de westoever van de Chao Phraya aangesloten.

Referenties


Bruggen over de Chao Phraya in Bangkok

Kanchanaphisek Bridge (Motorway 9) • Bhumibol BridgeRama IX BridgeSecond Rama IX BridgeKrungthep BridgeRama III BridgeTaksin BridgePhra Pok Klao BridgeMemorial BridgePhra Pinklao BridgeRama VIII BridgeKrung Thon BridgePrachim Ratthaya Expressway BridgeRama VII BridgeRama V BridgeMaha Chesadabodindranusorn BridgePhra Nang Klao Bridge (Hwy 302) • Rama IV BridgeNonthaburi Bridge (Hwy 307) • Pathum Thani 2 Bridge (Hwy 345) • Pathum Thani Bridge (Hwy 346) • Chiang Rak Bridge (Motorway 9)