Phra Pok Klao Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
สะพานพระปกเกล้า
Overspant Chao Phraya
Rijstroken 2x3
Totale lengte 745 meter
Hoofdoverspanning 100 meter
Hoogte brugdek 9 meter
Openstelling 03-12-1984
Verkeersintensiteit
Locatie kaart

De Phra Pok Klao Bridge (Thai: สะพานพระปกเกล้า) is een kokerbrug in Thailand, gelegen over de Chao Phraya in Bangkok.

Kenmerken

De Phra Pok Klao Bridge is een set van drie naast elkaar gelegen betonnen kokerbruggen. De hoofdbrug is 212 meter lang, met een layout van 56 m + 100 m + 56 m, waarmee het een vrij kleine brug is. De Phra Pok Klao Bridge heeft echter ook nog aanbruggen, waardoor de totale bruglengte 745 meter bedraagt.

De drie bruggen bestaan uit twee verkeersbruggen aan de buitenzijde en een voetgangersbrug als stadspark in het midden. De verkeersbruggen zijn elk 11,25 meter breed, met 3 rijstroken per richting, onderdeel van een stadsweg. De middelste brug is een stadspark met een fietspad en voetpad. De brug heeft een vrije doorvaarthoogte van 9 meter.

Geschiedenis

Het Chao Phraya Sky Park op de middelste overspanning van de brug, die oorspronkelijk gebouwd was voor de Lavalin Skytrain.

De brug is tussen 1981 en 1984 aangelegd om de nabijgelegen Memorial Bridge te ontlasten. De bouw begon op 11 november 1981 en de brug werd op 3 december 1984 in gebruik genomen. De brug is aangelegd door het Japanse bouwbedrijf Sumitomo Construction. De middelste brug is later gebouwd en was oorspronkelijk gepland als brug voor de Lavalin Skytrain, die door het Canadese bedrijf Lavalin aangelegd zou worden. Omdat deze skytrain nooit werd aangelegd is besloten van de middelste brug een smal stadspark boven de Chao Phraya te maken, wat in 2020 gereed kwam voor voetgangers en fietsers.

Referenties


Bruggen over de Chao Phraya in Bangkok

Kanchanaphisek Bridge (Motorway 9) • Bhumibol BridgeRama IX BridgeSecond Rama IX BridgeKrungthep BridgeRama III BridgeTaksin BridgePhra Pok Klao BridgeMemorial BridgePhra Pinklao BridgeRama VIII BridgeKrung Thon BridgePrachim Ratthaya Expressway BridgeRama VII BridgeRama V BridgeMaha Chesadabodindranusorn BridgePhra Nang Klao Bridge (Hwy 302) • Rama IV BridgeNonthaburi Bridge (Hwy 307) • Pathum Thani 2 Bridge (Hwy 345) • Pathum Thani Bridge (Hwy 346) • Chiang Rak Bridge (Motorway 9)