Pittsburgh

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Downtown Pittsburgh met links de Allegheny en rechts de Monongahela Rivers.

Pittsburgh is een stad in de staat Pennsylvania in de Verenigde Staten. De stad telt 302.000 inwoners en heeft een agglomeratie van 2.333.000 inwoners (2017). De stad is gelegen in het westen van de staat.

Inleiding

De stad is de tweede stad van de staat Pennsylvania en is een belangrijk centrum in dit deel van de Verenigde Staten. De stad is gebouwd in heuvelachtig gebied bij de samenvloeiing van de rivieren Allegheny en Monongahela in de Ohio. De stad ligt 185 kilometer ten zuidoosten van Cleveland, 260 kilometer ten oosten van Columbus en 415 kilometer ten westen van Philadelphia. De stad staat bekend om de vele bruggen en voorheen vanwege de staalindustrie. Het inwonertal is door het verlies van de zware industrie in inwonertal gedaald van 677.000 inwoners in 1950 tot 306.000 in 2010. Sinds de jaren 80 is de economie van de stad gewijzigd van staal naar gezondheidszorg en high-tech, maar dit heeft niet geleid tot een bevolkingsgroei. De agglomeratie is behoorlijk heuvelachtig, waardoor veel suburbs nogal ver uit elkaar liggen, en een lage bebouwingsdichtheid hebben. De agglomeratie is daardoor vrij groot en meet 40 bij 55 kilometer. Men heeft vanaf de vele bruggen vaak een spectaculair zicht op de skyline en de omgeving, en de stad staat bekend vanwege zijn mooie setting.

Wegennet

Het snelwegennet van de regio Pittsburgh.

Het wegennet is volgens de projecties van de jaren 50 gebouwd op een groter inwonertal, maar door het snel gestegen autogebruik echter wel achterhaald, zelfs met de huidige bevolkingsaantallen. Daarnaast zijn veel suburbs nogal dunbevolkt, waardoor de auto de enige efficiënte manier van reizen is. Het wegennet is niet in een gridpatroon gebouwd, maar bestaat uit slingerende wegen door de heuvels. Er zijn redelijk wat grote hoofdwegen, maar het snelwegennet is vrij klein. De belangrijkste snelwegen I-76 en I-79 passeren op enige afstand van het centrum, en Pittsburgh is één van de weinige steden waarbij er geen hoofdroute van een Interstate Highway door de stad zelf loopt. De I-279 bedient in plaats hiervan het centrum, en is één van de belangrijkste snelwegen. De I-376 is de belangrijkste oost-westroute. Daarnaast zijn er nog enkele andere snelwegen, zoals de US 22 en SR-28. De I-76 is een tolweg, de Pennsylvania Turnpike. De meeste snelwegen tellen 2x2 tot 2x3 rijstroken, met op de I-279 een wisselstrook.

Geschiedenis

Pittsburgh was al vroeg een belangrijk centrum, en de de stad was het eindpunt van de allereerste lange-afstandssnelweg van de Verenigde Staten, toen in 1940 de Pennsylvania Turnpike werd geopend tussen Harrisburg en Irwin, een voorstad van Pittsburgh. In 1951 werd de I-76 langs Pittsburgh opengesteld, maar blijft vrij ver buiten de stad. De eerste snelweg in de stad zelf was de I-376, waarvan het eerste deel in het oosten van de stad in 1953 werd opengesteld. Bijzonder is dat deze snelweg een aantal tunnels kent, zoals de de Squirrel Hill Tunnel in het oosten en de Fort Pitt Tunnel in het westen van Pittsburgh. De eerstgenoemde opende in 1953 met het eerste snelwegdeel, de laatstgenoemde opende wat later in 1960 voor het verkeer. In 1962 was de I-376 door Pittsburgh voltooid. De Interstate 376 was lange tijd de enige snelweg in het stedelijk gebied van Pittsburgh, de ontwikkeling van het snelwegennet bleef achter bij dat van andere Amerikaanse steden.

In 1969 opende het eerste deel van de I-279 in downtown Pittsburgh, inclusief de Fort Duquesne Bridge over de Allegheny River. Gedurende de jaren 60 en begin jaren 70 is de I-79 ten westen van Pittsburgh aangelegd, waarbij de brug over de Ohio River ten westen van de stad als laatste schakel van de gehele I-79 in Pennsylvania werd opengesteld in 1976. De bouw van de I-279 in het noorden van de stad wilde echter niet vlotten en ging pas in 1985 in aanleg, en werd uiteindelijk in 1989 opengesteld, de laatste grote snelwegopening in het stedelijk gebied. De meest recente snelwegopening was de I-376 rondom Pittsburgh Airport in 1992.

Later zijn in de ruimere regio wel enkele tolwegen aangelegd, maar deze liggen eigenlijk buiten het stedelijke gebied van Pittsburgh. De druk op het snelwegennet van Pittsburgh is aanzienlijk, en hoger dan dat van andere steden in de regio, zeker vergeleken met de steden in Ohio en Upstate New York. Dit komt vooral omdat de belangrijkste snelweg, de I-376, een zeer verouderd alignement heeft met krappe kunstwerken zoals bruggen en tunnels, en bovendien grotendeels maar 2x2 rijstroken telt. Daarnaast is het verkeer in de stad afhankelijk van een aantal bruggen. Een voordeel is dan weer dat er amper doorgaand verkeer door Pittsburgh zelf rijdt, die gebruiken de I-70, I-76 en I-79 rond de stad. Het snelwegennet is desondanks niet adequaat uitgebouwd, maar vanwege het heuvelachtige landschap zal het verbeteren van het snelwegennet in Pittsburg niet gemakkelijk zijn.

In de jaren 70 was een aanzienlijk groter snelwegennet voorzien dan uiteindelijk gebouwd werd. Zo was er een noord-zuidsnelweg voorzien die parallel aan de Pennsylvania Turnpike moest gaan lopen, die de voorsteden beter bedient. Tevens was er een zuidelijke bypass voorzien, evenals een groot aantal inprikkers en verbindingssnelwegen. Deze plannen waren gepland om in 1980 voltooid te zijn, maar zijn uiteindelijk niet uitgevoerd. Een deel van de plannen is overbodig geworden nadat de bevolkingsgroei vanaf de jaren 70 begon te stagneren, maar sommige plannen hadden met name de snelwegen rond het centrum flink kunnen ontlasten. Men heeft nu enkel de keuze tussen snelwegen ver buiten de stad, of dwars door het centrum.[1]

Congestie

Het snelwegennet van Pittsburgh is sterk verouderd, door de teruggang van inwonertal zijn er minder belastingopbrengsten om verbeteringen te financieren. Op belangrijke punten zijn vaak slechts 2x2 rijstroken beschikbaar, zoals tunnels. Wel zijn er dubbeldeks bruggen. Het snelwegennet is regelmatig in vrij slechte staat en heeft ook te maken met erg krappe knooppunten en aansluitingen, zoals bij het centrum. Desondanks zijn de aansluitingen wel erg indrukwekkend met vele smalle fly-overs die direct vanuit dubbeldeks bruggen of tunnels komen.

Referenties

Expressways in Pittsburgh

Interstate 76Interstate 79Interstate 279Interstate 376Interstate 579

US 22.svgPA-28.svgPA-43.svgTurnpike-576.svg