Platon

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Platon (Cyrillisch: Платон) is een elektronisch tolsysteem (ETC) in Rusland voor vrachtwagens vanaf 12 ton.

Geschiedenis

Het systeem is op 15 november 2015 geïntroduceerd en bij introductie bedroeg de tol 1,53 roebel per kilometer. (€ 0,02 per kilometer) Hiermee is het veruit het goedkoopste tolsysteem voor vrachtwagens in Europa. Het elektronische tolsysteem is technisch in beheer bij RT-Invest Transport Systems LLC, de overheidsvertegenwoordiger is Rosavtodor. De concessie ging op 29 september 2014 in en heeft een looptijd van 13 jaar.[1] Het toltarief wordt jaarlijks op basis van de inflatie aangepast.

Systeem

De tolwegen worden beheerd door Rosavtodor, de nationale wegbeheerder. De inkomsten van de tolheffing vloeien naar het Russische federale wegenfonds (Федеральный дорожный фонд) en worden gebruikt om het wegennet te verbeteren en uit te breiden.

De tolheffing is volledig elektronisch, met een transponder (on-board unit) of een toll ticket. De hoogte van de tol is afhankelijk van de afgelegde afstand. De transponder werkt met een GPS / GLONASS ontvanger. De tolheffing wordt gehandhaafd met portalen over de weg en mobiele controles. De boetes worden geïnd door de verkeerspolitie (МВД MVD, voorheen bekend als de ГАИ, GAI).

De gereden afstand wordt berekend op basis van GPS / GLONASS. Wanneer niet op federale autowegen of op reguliere tolwegen wordt gereden wordt dit gecompenseerd.

Met een toll ticket moet de af te leggen afstand van te voren betaald worden. Dit kan via internet.

Tolwegen

Op alle federale autowegen in Rusland moet de tol betaald worden. Bij de introductie in 2015 ging het om 50.774 kilometer weg. De te verwachten inkomsten werden vooraf op 50 miljard roebel (€ 720 miljoen) per jaar begroot.

Opbrengsten

In 2019 bedroegen de opbrengsten 32 miljard roebel (€ 350 miljoen). In de eerste 5 jaar bedroegen de opbrengsten 130 miljard roebel (€ 1,5 miljard).[2]

Externe links

Referenties