Pont Amont

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pont Amont
A7 FR.svg
Blank.png
Overspant le Rhône
Rijstroken 2x3
Totale lengte 430 meter
Hoofdoverspanning 98,40 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 28-06-1974
Verkeersintensiteit 93.800 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Pont Amont is een kokerbrug in Frankrijk, gelegen bij Saint-Romain-en-Gal. Het viaduct is onderdeel van de A7 van de Lyon naar Valence.

Kenmerken

De Pont Amont is gelegen ten noorden van Vienne, nabij de plaats Saint-Romain-en-Gal. De brug is uitgevoerd als betonnen kokerbrug met een brugdek van voorgespannen beton. De brug kent drie hoofdoverspanningen van 98,40 meter. Aan weerszijden van de hoofdoverspanningen ligt aan beide kanten een overspanning 67,40 meter die de brug met de landhoofden verbindt. De oeververbinding heeft een totale lengte van 430 meter. De brug heeft 2x3 rijstroken waarvan de vluchtstroken ontbreken. De twee kokers van de brug hebben een hoogte die varieert tussen de 2,50 meter en de 5,20 meter. De brug overspant de Rhône en heeft veel gelijkenissen met de zuidelijker gelegen Pont Aval.[1] Circa 10 kilometer noordelijker ligt de Pont de Givors.

Geschiedenis

De brug is vermoedelijk in het midden van de jaren 70 van de 20e eeuw aangelegd. De brug werd geopend voor verkeer in 28 juni 1974. Het was het laatste deel van de A7, die daarvoor door het centrum van Vienne liep, aan de rechteroever van de Rhône.

Verkeersintensiteiten

Van de brug maken dagelijks 93.800 voertuigen gebruik, waarmee de brug redelijk druk bereden is maar nog lang niet aan haar maximale capaciteit zit.

Referenties