Pont Aval

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pont Aval
A7 FR.svg
Blank.png
Overspant le Rhône
Rijstroken 2x3
Totale lengte 413 meter
Hoofdoverspanning 94 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 28-06-1974
Verkeersintensiteit 90.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Pont Aval is een kokerbrug in Frankrijk, gelegen bij Vérenai. De brug is onderdeel van de A7 van de Lyon naar Valence.

Kenmerken

De Pont Amont is gelegen ten zuiden van Vienne, nabij de Vèrenai. De brug is uitgevoerd als betonnen kokerbrug met een brugdek van voorgespannen beton. De brug kent drie hoofdoverspanningen van 94 meter. Aan weerszijden van de hoofdoverspanningen ligt aan beide kanten een overspanning 65,50 meter die de brug met de bruggenhoofden verbindt. De oeververbinding heeft een totale lengte van 430 meter. De brug heeft 2x3 rijstroken waarvan de vluchtstroken ontbreken. De twee kokers van de brug hebben een hoogte die varieert tussen de 2,50 meter en de 5,80 meter. De kokers hebben een breedte van 5,70 meter. De brug overspant de Rhône en heeft veel gelijkenissen met de noordelijker gelegen Pont Amont.[1]

Geschiedenis

De brug is vermoedelijk in het midden van de jaren 70 van de 20e eeuw aangelegd. De brug werd geopend voor verkeer in 28 juni 1974. Het was het laatste deel van de A7, die daarvoor door het centrum van Vienne liep, aan de rechteroever van de Rhône.

Verkeersintensiteiten

Van de brug maken dagelijks 90.000 voertuigen gebruik, waarmee de brug nog genoeg restcapaciteit heeft.

Referenties