Pont de Chasse

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pont de Chasse
D4 FR.svg
Pont de Chasse.JPG
Overspant Rhône
Rijstroken 1x1
Totale lengte 220 meter
Hoofdoverspanning 80 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 01-01-1837
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Pont de Chasse, ook wel de Pont de Givors, is een historische hangbrug in Frankrijk, gelegen over de Rhône tussen Givors en Chasse-sur-Rhône.

Kenmerken

De Pont de Chasse is een monumentale hangbrug met natuurstenen pijlers en een smal brugdek. De brug heeft een lengte van 220 meter, met een hoofdoverspanning van 80 meter en zijoverspanningen van 60 meter. De brugpijlers staan op kunstmatige eilandjes in de Rhône. Het brugdek is slechts 5,5 meter breed, er is altererend verkeer, geregeld door verkeerslichten. De brug heeft ook een hoogtebeperking van 1,9 meter, waarmee effectief alleen personenauto's over de brug kunnen rijden.

De brug overspant de Rhône tussen Givors en Chasse-sur-Rhône. Givors ligt in het departement Rhône en Chasse ligt in het departement Isère. Het is de noordelijkste brug over de Rhône tussen beide departementen. Over de brug verloopt de D4a van het departement Isère. De brug is de enige voor lokaal verkeer bij Givors, 1 kilometer noordelijker overspant de Pont autoroutier de Givors van de A47 de Rhône.

Geschiedenis

Concrete plannen voor een brug over de Rhône bij Givors ontstonden in 1831. In 1834 werd een hangbrug goedgekeurd naar een ontwerp van Marc Seguin, een ingenieur die hangbruggen over de Rhône pioneerde, de eerste was de Passerelle Marc-Seguin over de Rhône bij Tournon-sur-Rhône in 1825, ongeveer 70 kilometer stroomafwaarts van Givors. De brug is vervolgens tussen 1835 en 1836 aangelegd en op 31 december 1835 voor het publiek geopend, gevolgd door een officiële openstelling op 1 januari 1837.

In 1877 werd de brug gereconstrueerd na een instorting van de brug bij Vienne. In 1880 werd het brugdek 1,5 meter verhoogd om de doorvaarthoogte te verbeteren. De brug had een voor die tijd exorbitante tolheffing, wat de ontwikkeling van de oostoever belemmerde. In 1887 werd de brug aangekocht door de departementen Rhône en Isère.[1]

De brug heeft de Tweede Wereldoorlog relatief ongeschonden doorstaan, alhoewel het wel op 30 augustus 1944 beschadigd raakte door het terugtrekkende Duitse leger. De brug werd kort daarna hersteld. In de loop der jaren zijn tal van renovaties aan de brug uitgevoerd, het is één van de oudste nog bestaande bruggen over de Rhône ten zuiden van Lyon.

De brug had oorspronkelijk een gewichtsbeperking van 2 ton en een hoogtebeperking van 1,9 meter, waardoor alleen personenauto's over de brug konden. De hoogtebeperking wordt fysiek afgedwongen met portalen. De gewichtsbeperking van 2 ton is na 2011 echter verwijderd.

Zie ook

Referenties