Pont de Condrieu

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pont de Condrieu
D4 FR.svg
Pont de Condrieu.jpg
Overspant Rhône
Rijstroken 1x2
Totale lengte ~198 meter
Hoofdoverspanning ~99 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 1935
Verkeersintensiteit 8.300 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Pont de Condrieu is een hangbrug in Frankrijk, gelegen over de Rhône bij Condrieu.

Kenmerken

De Pont de Condrieu is een historische hangbrug over de Rhône tussen Condrieu en Les Roches-de-Condrieu. De brug heeft een totale lengte van circa 198 meter en één betonnen pyloon in het midden, waardoor er twee overspanningen van circa 99 meter lengte zijn. De pyloon staat midden in de rivier. De hangkabels zijn aan de oeverzijde verankerd aan verhoogde steunpunten. De constructie van de overspanning is van staal, overlaagd met beton en asfalt. De brug heeft twee rijstroken en voetpaden. De brug ligt op de grens van de departementen Rhône en Isère. Daardoor heeft de brug ook twee wegnummers van een route départementale, de D28 in het departement Rhône en de D4 in het departement Isère. Alhoewel de Rhône overwegend noord-zuid stroomt ligt het hier in een S-bocht, waardoor de rivier tijdelijk oost-west stroomt en de brug er dus noord-zuid overheen gaat.

Geschiedenis

Pont de Condrieu-2.jpg

De eerste brug op deze locatie opende 15 juni 1833 en was ook een hangbrug, met aan de hangkabels een brug met een vakwerkconstructie.[1] Deze hangbrug had ook één pijler midden in de rivier. De brug was 197,8 meter lang en had overspanningen van 96 en 96,8 meter. Het brugdek was 5 meter breed. In 1929 werd geconstateerd dat deze brug aan het einde van de levensduur was vanwege de opkomst van zwaardere motorvoertuigen, waarna een vervanging werd gepland.

In 1933 werd een aanbesteding gelanceerd voor een nieuwe brug, waarna het ontwerp op 4 juli 1934 werd goedgekeurd. Er werd besloten om zoveel mogelijk van de oude brug ter hergebruiken, zoals de landhoofden, de pijler in de Rhône en de verankering. De brug werd echter wel breder dan de oorspronkelijke brug. De bouw van de nieuwe brug begon later in 1934 en de huidige brug is in 1935 opengesteld voor het verkeer.

In juni 1940 werd de brug opgeblazen tijdens de Duitse invasie van Frankrijk. Daarna was er een veerdienst en werd de brug herbouwd. Tijdens de Duitse terugtrekking in september 1944 bleef de brug bespaard van schade, de herbouw was toen vrijwel voltooid.[2]

Vanaf 2013 stond de brug onder verscherpt toezicht vanwege de verslechterde conditie, met name de hangkabels waren in slechte conditie.[3] Sinds 25 november 2020 is de brug afgesloten voor vrachtverkeer zwaarder dan 19 ton.[4][5] Op dat moment was de planning om de brug tussen 2023 en 2025 grootschalig te renoveren.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken 8.300 voertuigen van de brug gebruik.

Zie ook

Referenties