Pont du Canal Blaton-Ath (Blaton)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pont du Canal Blaton-Ath (Blaton)
E42 BE.svg
Blank.png
Overspant Canal Blaton-Ath
Rijstroken 2x2
Totale lengte 170 meter
Hoofdoverspanning ~55 meter
Hoogte brugdek ~5 meter
Openstelling 1974
Verkeersintensiteit 30.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Pont du Canal Blaton-Ath (Blaton)[1] is een liggerbrug in België, gelegen in de E42, ten oosten van Blaton. De brug heeft een lengte van 170 meter en kruist het Canal Blaton-Ath.

Kenmerken

De Pont du Canal Blaton-Ath bij Blaton is gelegen tussen de échangeur Basècles, noordelijk van de brug, en de échangeur Stambruges ten zuiden van de brug. De brug overspant het Canal Blaton-Ath, een kanaal dat het drukkere Canal Nimy-Blaton verbindt met de Dender. De brug ligt ten oosten van de plaats Blaton. De brug kent vier overspanningen, waarvan de hoofdoverspanning, met een geschatte lengte van 55 meter, het kanaal overspant. De totale brug heeft een lengte van ongeveer 170 meter. Exacte dimensies van de overspanningen en de breedte van de brug zijn echter niet bekend. De hoogte van het brugdek bedraagt ongeveer 5 meter. Daarnaast bestaat het brugdek uit 2x2 rijstroken met vluchtstroken.

Geschiedenis

Het Canal Blaton-Ath is geopend in het midden van de 19e eeuw en kende zijn hoogtepunt in de Eerste Wereldoorlog, toen er ruim 1 miljoen toen aan goederen via het kanaal werd vervoerd. Het kanaal wordt vandaag de dag niet veel meer gebruikt door de beroepsvaart omdat zijn functie is overgenomen door nieuwere en bredere kanalen.

De Pont du Canal Blaton-Ath is vermoedelijk in het begin van de jaren 70 van de 20e eeuw aangelegd. Een exacte startdatum van de bouw van de brug is niet bekend. De brug werd in 1974 voor het verkeer geopend, toen de E42 opende tussen Vaulx en Pommerœul.

Verkeersintensiteiten

Er rijden ongeveer 30.000 voertuigen per dag over de Pont du Canal Blaton-Ath. Waarmee de brug niet heel erg druk bereden wordt.

Referenties

  1. onofficiële naam