Pont du Canal Nimy-Blaton (Mons)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pont du Canal Nimy-Blaton (Mons)
E19 BE.svg
E42 BE.svg
Blank.png
Blank.png
Overspant Canal Nimy-Blaton
Rijstroken 2x3
Totale lengte 121 meter
Hoofdoverspanning ~60 meter
Hoogte brugdek ~6 meter
Openstelling 1971
Verkeersintensiteit 80.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Pont du Canal Nimy-Blaton[1] is een liggerbrug in België, gelegen in de E19 en E42 bij Mons, ten noorden van Nimes. De brug heeft een lengte van 121 meter en kruist het Canal Nimy-Blaton.

Kenmerken

De Pont du Canal Nimy-Blaton is gelegen tussen de échangeur Ghlin, zuidwestelijk van de brug, en de échangeur Ath ten noorden van de brug. De brug overspant het Canal Nimy-Blaton, een kanaal dat onderdeel is van een verbinding tussen de Schelde en de Maas. De brug kent drie overspanningen, waarvan de hoofdoverspanning, van ongeveer 60 meter, het kanaal overspant. Exacte dimensies van de overspanningen en de breedte van de brug zijn echter niet bekend. De hoogte van het brugdek bedraagt ongeveer 6 meter. Daarnaast bestaat het brugdek uit 2x3 rijstroken met vluchtstroken.

Geschiedenis

Het Canal Nimy-Blaton is geopend als vervangend kanaal voor het voormalige Canal Pommerœul-Antoing. Het kanaal wordt vandaag de dag vooral gebruikt door de beroepsvaart en vormt samen met het Canal du Centre en Canal Bruxelles-Charleroi een belangrijke verbinding tussen de Schelde en de Maas.

De brug over het Canal Nimy-Blaton is vermoedelijk in het eind van de jaren 60 en het begin van de jaren 70 van de 20e eeuw aangelegd. Een exacte startdatum van de bouw van de brug is niet bekend. De brug werd in 1971 voor het verkeer geopend, toen de E19, dubbelgenummerd met de E42, opende tussen Mons en Jemappes.

Verkeersintensiteiten

Er rijden ongeveer 80.000 voertuigen per dag over de Pont du Canal Nimy-Blaton. Waarmee de brug frequent bereden wordt.

Referenties

  1. onofficiële naam