Port of Tokyo Tunnel

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
東京港トンネル
Kruist Port of Tokyo
Lengte 1.325 meter
Openstelling 12-08-1976
Intensiteit ? mvt/dag
Locatie kaart

De Port of Tokyo Tunnel, ook wel de Tokyo Harbor Tunnel is een afzinktunnel in Japan, onderdeel van de Bayshore Route van de Shuto Expressway in Tokyo.

Kenmerken

De Port of Tokyo Tunnel is een afzinktunnel met 2x3 rijstroken in twee buizen onder het havengebied van Tokyo. De tunnel verbindt twee kunstmatige eilanden even ten zuiden van het centrum van Tokyo en is onderdeel van de Bayshore Route. De tunnel is 1.325 meter lang, met een totale lengte (inclusief toeritten) van 1.900 meter. De tunnel is verboden voor vervoer van gevaarlijke stoffen.

Geschiedenis

De tunnel is begin tot midden jaren '70 aangelegd en opende op 12 augustus 1976 voor het verkeer, dit was het eerste deel van de Bayshore Route dat werd opengesteld voor het verkeer. Destijds was de route nog genummerd als de Route 13 van de Shuto Expressway. Het was tevens één van de eerste afzinktunnels van Japan.

Toekomst

De National Highway 357 is een hoofdweg die parallel aan de Bayshore Route verloopt, maar bij belangrijke oeververbindingen nog onderbroken is, zo ook bij de Port of Tokyo Tunnel. Daardoor is een derde tunnelbuis voor deze weg gepland. De tunnel wordt met een lengte van 1,9 kilometer iets langer omdat deze dieper ligt dan de tunnel van de Bayshore Route.

Verkeersintensiteiten

Er zijn geen exacte verkeersintensiteiten van de tunnel bekend, vermoedelijk circa 100.000 voertuigen per etmaal.

Referenties