Powder River Pass

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 16
Hoogte (ft) 9,666 ft
Hoogte (m) 2.946 m
Gebergte Bighorn Mountains
Verkeersintensiteit 930 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Powder River Pass is een bergpas in de Amerikaanse staat Wyoming, onderdeel van de US 16 in Wyoming. De bergpas is 2.946 meter hoog.

Kenmerken

De Poweder River Pass is een oost-west georiënteerde bergpas en onderdeel van de US 16 in Wyoming tussen Buffalo en Worland. Deze pasroute is in totaal 150 kilometer lang. De bergpas is over het algemeen eenvoudig te berijden, de weg is breed en niet erg bochtig.

De bergpas doorkruist de Bighorn Mountains op 2.946 meter hoogte, net boven de boomgrens. De 3.756 meter hoge Bighorn Peak is ten noorden van de pashoogte gelegen. Naar het zuiden liggen enkele toppen van 3.100 - 3.200 meter. De hellingen van de bergpas zijn dichtbebost.

De bergpas is vooral van belang voor regionaal oost-westverkeer van en naar Worland. Omdat de US 16 in Worland eindigt is de weg minder van belang voor doorgaand verkeer door Wyoming. De noordelijker gelegen Granite Pass ligt strategischer voor oost-westverkeer. De Powder River Pass wordt in de winter wel open gehouden.

Geschiedenis

Er is weinig bekend over de geschiedenis van de Powder River Pass. Dit komt omdat de bergen naar het zuiden toe lager zijn en eenvoudiger te kruisen. Pas met de ontwikkeling van de plaatsen Buffalo en Worland nam het belang van de pasroute toe.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 930 voertuigen over de bergpas, relatief veel voor Wyoming-begrippen.

Referenties