Puente Mercosur

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Puente Mercosur
VE-12.png
Blank.png
Overspant Río Orinoco
Rijstroken 2x2
Totale lengte 11.125 meter
Hoofdoverspanning 360 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 20??
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Puente Mercosur, ook wel bekend als de Tercer puente sobre el río Orinoco is een in aanleg zijnde tuibrug in Venezuela, gelegen tussen Cabruta en Caicara del Orinoco in het midden van het land. De ruim 11 kilometer lange brug overspant de rivier de Orinoco.

Kenmerken

De Puente Mercosur overspant de machtige rivier de Orinoco in het midden van Venezuela, nabij de plaatsen Cabruta en Caicara del Orinoco. De brug bestaat uit drie delen, een noordelijke aanbrug van 4.020 meter, de hoofdbrug van 2.280 meter (met een hoofdoverspanning van 360 meter in de vorm van een tuibrug) en een zuidelijke aanbrug van 4.825 meter lengte. De brug is zo lang om het vele water, van de Orinoco, in het regenseizoen te kunnen bergen. De totale lengte is 11.125 meter en is hiermee de op één na langste brug van Venezuela. Het brugdek is 20,2 meter breed.

De dichtstbijzijnde alternatieve brug over de Orinoco is in Ciudad Bolivar, de Puente de Angostura, 300 kilometer naar het oosten.

Toekomst

De Puente Mercosur is de derde brug die over de Orinoco wordt aangelegd. De aanleg van de brug begon in 2006 en de openstelling is telkens uitgesteld. In 2012 was men nog vooral bezig met de brugpijlers, zowel van de aanbruggen als in de rivier de Orinoco zelf. In 2015-2016 is gebouwd aan de pylonen van de hoofdoverspanning.

Referenties