Purvanchal Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Motorway.svg
Purvanchal Expressway map.png
-
Begin Lucknow
Einde Ghazipur
Lengte 340 km
Route

Afslagsymbool.svg Lucknow / Gosainganj

Afslagsymbool.svg Sultanpur

Afslagsymbool.svg Shahganj

Afslagsymbool.svg Azamgarh

Afslagsymbool.svg Mau

Afslagsymbool.svg Ghazipur / Haydaria

De Purvanchal Expressway (Hindi: पूर्वांचल एक्सप्रेसवे) is een expressway in India. De autosnelweg vormt een oost-westverbinding in de staat Uttar Pradesh, tussen Lucknow en Ghazipur. De Purvanchal Expressway is 340 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Purvanchal Expressway begint net ten oosten van de grote stad Lucknow op de NH 731 en voert door een dichtbevolkt laagland. Opvallend aan de route is de grote afstand tussen aansluitingen en het opvallend bochtige tracé. De autosnelweg voert ten noorden van Sultanpur langs en passeert de stad Azamgarh op wat kortere afstand. De snelweg voert door een vlak terrein met weilanden en zeer veel kleine dorpjes waar vaak wat bomen staan. Het laatste deel van de autosnelweg voert met een boog rond Ghazipur en buigt dan naar het zuiden af om op de NH 31 te eindigen.

Geschiedenis

De autosnelweg is ontwikkeld door de staat Uttar Pradesh en is uitgevoerd door de in 2007 opgerichte Uttar Pradesh Expressways Industrial Development Authority (UPEIDA). De Purvanchal Expressway is vernoemd naar de streek Purvanchal die het ontsluit. Het was in de bouwperiode het grootste snelwegproject van India.

In oktober 2015 is het tracé van de snelweg vastgesteld. De snelweg was destijds gepland onder de naam Lucknow-Azamgarh-Ballia Expressway. Op 22 december 2016 werd een officiële ceremonie voor de start van de snelweg gehouden,[1] maar de grondverwerving was nog niet ver genoeg gevorderd om de bouw te starten. In mei 2017 was 40% van de grond aangekocht, wat steeg naar 85% in januari 2018 en 91% in april 2018.

Op 14 juli 2018 werd een tweede ceremonie voor de bouwstart gehouden.[2] De autosnelweg had oorspronkelijk in januari 2021 moeten worden geopend,[3][4][5] maar de openstelling was vertraagd. De autosnelweg is uiteindelijk op 16 november 2021 opengesteld voor het verkeer.[6][7]

Referenties

Expressways in India

Cross-country routes:

Agra - Lucknow ExpresswayAhmedabad - Vadodara ExpresswayAhmedabad - Dholera ExpresswayAmas - Darbhanga ExpresswayBundelkhand ExpresswayDelhi - Dehradun ExpresswayDelhi - Jaipur ExpresswayDelhi - Meerut ExpresswayDelhi - Mumbai ExpresswayDurgapur ExpresswayGanga ExpresswayJaipur - Kishangarh ExpresswayLucknow - Kanpur ExpresswayNagpur - Mumbai ExpresswayPathankot - Ajmer ExpresswayPurvanchal ExpresswaySurat - Chennai ExpresswayTrans-Haryana ExpresswayUpper Ganga Canal ExpresswayVaranasi - Kolkata ExpresswayYamuna Expressway


Metropolitan routes:

Airport Expressway (Mumbai)Allahabad Bypass ExpresswayAmbala - Chandigarh ExpresswayBamroli - Althan ExpresswayBangalore Airport ExpresswayBangalore Elevated TollwayBangalore - Mysore ExpresswayBangalore Ring RoadChennai Bypass ExpresswayChennai Outer Ring RoadChennai Port - Maduravoyal ExpresswayDelhi - Gurgaon ExpresswayDelhi - Noida Direct FlywayDwarka ExpresswayEastern Expressway (Mumbai)Eastern Freeway (Mumbai)Eastern Peripheral Expressway (Delhi) • Hyderabad Elevated ExpresswayHyderabad Outer Ring RoadKona ExpresswayMumbai - Nashik ExpresswayMumbai - Pune ExpresswayNoida - Greater Noida ExpresswayWestern ExpresswayWestern Freeway MumbaiWestern Peripheral Expressway (Delhi)