Pyongyang - Hyangsan Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Pyongyang - Hangysan Expressway.svg
AH1
Begin Pyongyang
Einde Hyangsan
Lengte 120 km
Route

Afslagsymbool.svg Sunan

Afslagsymbool.svg Pyongyang Airport

Afslagsymbool.svg Banshori

Afslagsymbool.svg Sukchon

Afslagsymbool.svg Mundok

Afslagsymbool.svg Sinanju

Afslagsymbool.svg Chohon

Afslagsymbool.svg Nyongbyon

Afslagsymbool.svg Kaechon

Afslagsymbool.svg Kujang

Afslagsymbool.svg Chonsu

Afslagsymbool.svg Hyangsan

De Pyongyang - Hyangsan Expressway is een expressway in Noord-Korea. De snelweg vormt een noord-zuidroute vanaf de hoofdstad Pyongyang tot aan Hyangsan. De snelweg is 120 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint bij Sunan, even ten noorden van Pyongyang zelf en loopt langs de luchthaven van Pyongyang. De snelweg voert eerst noordwaarts, maar buigt vanaf Anju naar het noordoosten af, de bergen in. De snelweg kent soms één brede rijbaan en soms gescheiden rijbanen. Alle aansluitingen zijn ongelijkvloers. Gezien de rijbaanbreedte is er ruimte voor 2x2 rijstroken en vluchtstroken, maar markeringen en rijstrookindelingen ontbreken veelal. De snelweg kent een aantal grotere bruggen, met name tussen Anju en Hyangsan, waar de snelweg parallel aan een brede rivier door een gebergte loopt. De snelweg eindigt in het binnenland bij Hyangsan.

Geschiedenis

De Pyongyang - Hyangsan Expressway is op 12 oktober 1995 opengesteld voor het verkeer. De snelweg was oorspronkelijk tot Huichon gepland, circa 20 kilometer verder naar het noordoosten. Langs Hangyan zijn nog sporen van dit plan te vinden.

Externe links

Referenties


Flag of North Korea.svg Expressways in Noord-Korea Flag of North Korea.svg

Pyongyang - Hyangsan ExpresswayPyongyang - Kaesong ExpresswayPyongyang - Nampho ExpresswayPyongyang - Wonsan ExpresswayWonsan - Hamhung Expressway