QL22

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Quốc lộ 22
Begin T.P. Hồ Chí Minh
Einde Mộc Bài (KH)
Lengte 59 km
Route

Ho Chi Minh City

Trảng Bàng

Gò Dầu

Mộc Bài

De QL22 of Quốc lộ 22 is een quốc lộ in Vietnam. De weg vormt een oost-westroute, vanaf Ho Chi Minh City naar de grensovergang Mộc Bài met Cambodja. De QL22 is 59 kilometer lang.

Routebeschrijving

De QL22 verloopt vanaf de bypass van Ho Chi Minh City tot de grens met Cambodja bij Mộc Bài. Het is de primaire doorgaande route naar Phnom Penh. De weg telt over de gehele lengte 2x2 rijstroken, in het stedelijk gebied van Ho Chi Minh City zijn ook aparte parallelrijbanen voor motoren. De weg voert over de hele afstand door bebouwd gebied, met lintbebouwing, alhoewel er buiten Ho Chi Minh City geen andere grote stadskernen op de route liggen. De grensovergang Mộc Bài is één van de belangrijkste van Vietnam. Aan de Cambodjaanse zijde sluit de National Highway 1 naar Phnom Penh aan.

QL22B

De QL22B is een 79 kilometer lange aftakking van de QL22 vanaf Gò Dầu naar de grensovergang Xa Mát met Cambodja. Deze route is langer dan de eigenlijke QL22 en verloopt naar het noordwesten via Tây Ninh. Deze sluit in Cambodja aan op de National Highway 72 naar Krong Kampong Cham.

Geschiedenis

De weg was aanvankelijk een eenvoudige enkelbaans weg en is in de periode 2000-2005 naar 2x2 rijstroken verbreed.

Referenties