QL2B

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
QL2B.svg
QL2B Vietnam map.png
Quốc lộ 2B
Begin Vĩnh Yên
Einde Tam Đảo
Lengte 23 km
Route

Centrum.svg Vĩnh Yên

Centrum.svg Tam Đảo

De QL2B of quốc lộ 2B is een quốc lộ in Vietnam. De weg vormt een noord-zuidroute in het noorden van het land, vanaf de stad Vĩnh Yên tot het bergdorp Tam Đảo. De weg is 23 kilometer lang.

Routebeschrijving

De QL2B begint in de stad Vĩnh Yên op de QL2 en voert dan noordwaarts door de brede en dichtbevolkte vallei van de Sông Hồng (Red River). De weg is met 2x2 rijstroken uitgevoerd tot 10 kilometer buiten Vĩnh Yên en kruist de Hanoi - Lao Cai Expressway. Vrij abrupt bereikt men een steile bergrug, de weg stijgt hier van minder dan 40 meter boven zeeniveau tot het op 950 meter hoogte gelegen dorp Tam Đảo. De weg is bochtig en kent haarspeldbochten. De QL2B is doodlopend, vanaf Tam Đảo kan men niet verder.

Geschiedenis

Er is niet veel bekend van de geschiedenis van de QL2B. Ergens in de periode tussen 2005 en 2015 is de weg ten noorden van Vĩnh Yên naar 2x2 rijstroken verbreed, vermoedelijk om planmatige uitbreidingswijken van de stad Vĩnh Yên te ontsluiten. Het gebied is zeer dichtbevolkt met aan elkaar gegroeide dorpen.

Referenties