QL2C

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
QL2C.svg
QL2C Vietnam map.png
Quốc lộ 2C
Begin Đường Lâm
Einde Sơn Dương
Lengte 77 km
Route

Centrum.svg Đường Lâm

Centrum.svg Vĩnh Yên

Centrum.svg Sơn Dương

De QL2C of quốc lộ 2C is een quốc lộ in Vietnam. De weg vormt een noord-zuidroute door het noorden van het land, vanaf Đường Lâm tot Sơn Dương. De weg is 77 kilometer lang.

Routebeschrijving

De QL2C begint in Đường Lâm op een grote rotonde met de QL21 en QL31. Vrijwel direct steekt men de Sông Hồng (Red River) over via de Vĩnh Thịnh Bridge, een smalle brug met vier rijstroken. De weg voert noordwaarts door het dichtbevolkte laagland en volgt een westelijke bypass rond de stad Vĩnh Yên. De weg buigt dan naar het noordwesten af en voert door een smaller wordende vallei tot aan de QL37 bij Sơn Dương.

Geschiedenis

Oorspronkelijk moest verkeer via een veerdienst de Red River oversteken. Tussen 2011 en 2014 is een 16,5 meter brede en 4.480 meter lange brug over de rivier en de noordelijke uiterwaarden aangelegd. Deze brug opende op 8 juni 2014 voor het verkeer.[1] Bij openstelling was het de langste rivierbrug van Vietnam.

Het verkeer moest oorspronkelijk ook door het westen van de stad Vĩnh Yên. In 2015 opende een tweestrooks rondweg ten westen van Vĩnh Yên voor het verkeer.

Referenties